Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Narodili se v Německu, to je ale vyhostí. Muže považuje za islámské radikály

Autor: ks, ČTK - 
22. března 2017
13:41

Německo vyhostí dva muže afrického původu, které úřady považují za islámské radikály, ačkoli se oba narodili již ve spolkové republice. Uvedl to dnes zpravodajský server BBC, podle něhož to v Německu bude první takový případ. S deportací, kterou nařídil dolnosaský zemský ministr vnitra Boris Pistorius, již souhlasil soud. Pistorius předpokládá, že oba muži opustí Německo do poloviny dubna.

Policie sedmadvacetiletého Alžířana a dvaadvacetiletého Nigerijce zadržela počátkem února během razie v dolnosaském Göttingenu, u nich doma pak našla střelnou zbraň a vlajky teroristického hnutí Islámský stát (IS). Úřady dvojici nějaký čas vedly v patrnosti kvůli tomu, že se hlásila k radikální větvi salafistického islámu.

Prokuratura nicméně rozhodla, že není důvod Alžířana s Nigerijcem stíhat, protože sice oba o možném útoku hovořili, ale na žádném konkrétním činu se nedohodli. I tak je ale úřady označily za nebezpečné.

Pistorius se proto rozhodl využít zákona o podmínkách pobytu v Německu, který umožňuje jednotlivým spolkových zemím nařídit okamžitou deportaci cizince, jestliže představuje hrozbu pro bezpečnost celého Německa. Právě takový postup je v Německu podle agentury DPA vůbec prvním uplatněním zmíněné zákonné možnosti.

Dvojice, která i přes narození v Německu vlastní občanství domovských států svých rodičů, se proti okamžité deportaci pokusila bránit a obrátila se na soud s žádostí o předběžnou právní ochranu. Soud ale v úterý jejich požadavky odmítl, čímž cestu pro vyhoštění otevřel. Podle Pistoriuse již německé úřady s Alžírskem a Nigérií dojednávají podmínky deportace, aby se mohla uskutečnit co nejdříve. Nigerijec s Alžířanem navíc budou mít doživotní zákaz vstupu do Německa.

Podívejte se na video, kde český politolog a nakladatel Alexander Tomský vysvětluje, co plánovali Němci s uprchlíky:

Video  Tomský: Německo chtělo přes uprchlíky léčit nacistický komplex, už to nezvládá.  - Petr Soukup, Alexandr Božilov
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Tony71 ( 22. března 2017 14:26 )

Že by na to konečně už taky přišli? Hnát je holema !!

308win ( 22. března 2017 14:08 )

A není to náhodou xenofobní a rasistické doživotně vyhostit chudáčky teroristy

Zobrazit celou diskusi