Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kde udělali soudruzi chybu? KLDR odpálila raketu, explodovala po startu

Autor: ČTK, simao - 
22. března 2017
06:55

Severní Korea uskutečnila další raketovou zkoušku, která však skončila neúspěchem. Raketa neznámého typu explodovala několik vteřin po startu. Jde však již o několikátý test za poslední dobu. Kim Čong-unova KLDR tak dál hrozí svými raketami, Jižní Korea, ale i USA zůstávají obezřetné.

O testu informovala nejprve Jižní Korea, poté ho potvrdily Spojené státy, uvedly tiskové agentury.

Další raketovou zkoušku KLDR provedla v době, kdy američtí a jihokorejští vojáci pořádají každoroční manévry, které Pchjongjang označuje za nácvik invaze.

Podle jihokorejské tiskové agentury Jonhap mohla raketa explodovat tak krátce po startu, že ani nevystoupala do dostatečné výšky, kde by ji mohly zachytit jihokorejské radary.

Tento měsíc už Severní Korea odpálila čtyři balistické rakety, které průměrně uletěly do vzdálenosti 1000 kilometrů. Tři z nich dopadly do japonských teritoriálních vod.

VIDEO: Propaganda KLDR: Severokorejci na videu ničí americké bombardéry

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 22. března 2017 11:42 )

Proč tyhle kraviny vyřváváš 26 let po tom, co si Havel potřásal rukou s Adamcem? Plačeš chlapče na blbým hrobě a dlouho!!

ivoadler ( 22. března 2017 11:18 )

Titulek je špatně formulovaný. Správně: kde udělali soudruzi z KLDR chybu? V žádné jiné zemi k haváriím raket nedochází, jen v KLDR, není-liž pravda?

sandokan500 ( 22. března 2017 10:45 )

Rego ty debile ty se toho důchodu ani nedožiješ chcipneš dřív než se naděješ.

Samo ( 22. března 2017 10:09 )

Ano, ale když se to stalo v USA, věděl o tom v přímém přenosu celý svět na rozdíl od Ruska, kdy jsme se dozvěděli některé pravdivé skutečnosti až po 50 letech a některé vůbec.

moiaza ( 22. března 2017 09:41 )

No jo, soudruzi udělali z KLDR udělali stejnou chybu, jako soudruzi z USA. Jenže soudruzi z USA v té raketě měli i lidí.

Zobrazit celou diskusi