Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Pil a kouřil marihuanu,“ popsal otec útočníka z Paříže. Za teroristu ho nemá

Autor: zst, ČTK - 
19. března 2017
19:47

Francouzská policie dále pátrá po motivu útočníka z pařížského letiště Orly, kterého v sobotu zastřelila vojenská hlídka. Policisté zjistili, že předtím, než se pokusil o útok na frekventovaném terminálu, střílel v jednom z pařížských barů a ukradl auto. Jeho otec prohlásil, že syn nebyl islámským radikálem, nýbrž jednal pod vlivem návykových látek.

Zatímco otce policie propustila, bratr a bratranec Ziyeda Bena Belgacema, jehož jméno zveřejnil prokurátor jako jméno útočníka, zůstávají ve vazbě.

Devětatřicetiletý Francouz se pokusil podle vyšetřovatelů sebrat člence vojenské hlídky automatickou pušku se záměrem zabíjet lidi okolo sebe. Křičel přitom, že přišel „zemřít pro Alláha“. Policie kvůli Belgacemově radikalizaci i okolnostem útoku vyšetřuje incident jako teroristický čin. Jeho otec však odmítl, že by měl potomek cokoli společného s islámskými radikály. „Můj syn nikdy nebyl terorista. Nikdy se nemodlil. Pije. A pod vlivem alkoholu a marihuany se stávají takové věci,“ řekl otec rozhlasové stanici Europe 1.

Chaos, který útočník kolem letiště způsobil:

Video  Na letišti Orly v Paříži se střílelo: Jeden mrtvý 
Video se připravuje ...

Na neděli byla naplánována pitva pachatele, při níž soudní lékaři provedou rozbor jeho krve, aby mohli zjistit, zda neobsahuje také drogy nebo alkohol. Při incidentu se Belgacem nechoval zcela příčetně.

Z výpovědí svědků vyplynulo, že před akcí na letišti, kam dorazil v ukradeném voze, přišel do baru na předměstí na opačné straně Paříže, kde začal střílet z pistole. Nikoho však nezasáhl. Ještě před tím postřelil policistu při běžné dopravní kontrole.

Jeho otec řekl, že poté, co zranil policistu, mu syn zavolal a žádal jej o odpuštění, neboť prý udělal chybu. Po útoku, při kterém se už nikomu jinému nic vážného nestalo, se všichni tři Belgacemovi příbuzní sami přihlásili na policii.

Očití svědci hovoří o několika výstřelech, po kterých nastala na letišti panika:

XLADI ( 22. března 2017 08:26 )

Vypadá jako přičmoudlej Etzler

santikxauz ( 20. března 2017 06:52 )

Ještě se nakonec omluvte jeho rodině a hrdinu,které ho zneškodnil nechejte potrestat.

lukas1976 ( 19. března 2017 21:47 )

 Ale co vas nema....to preci nebyl islamista to byl alkac a fetak dal si frisko zapalil jointa a tak mu ruplo v bedne 😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi