Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bílý dům řekl, proč Trump nepodal ruku Merkelové. Němci jen kroutí hlavou

Video se připravuje ...
Autor: jer, ČTK - 
19. března 2017
15:25

Byla to situace, která vzbudila širokou pozornost médií a kritiku odborníků na etiketu. Americký prezident Donald Trump nereagoval na otázku německé kancléřky Angely Merkelové, zda vyhoví novinářům a podají si ruce. Jenže podle Trumpova mluvčího to bylo celé jen nedorozumění. Prezident ji nejspíš jen neslyšel, řekl Sean Spicer německému listu Der Spiegel.

O incidentu při pátečním fotografování obou politiků sedících v křeslech v Oválné pracovně Bílého domu ironicky informovala média po celém světě. Převládlo přesvědčení, že Trump otázku Merkelové zcela vědomě ignoroval.

„Nevěřím, že její otázku slyšel,“ řekl Spicer německému týdeníku ve zjevné snaze eliminovat negativní vyznění prekérní situace.

Der Spiegel ale dal najevo, že tímto vysvětlením zcela přesvědčen není. „Jak zvláštní scénka: Angela Merkelová sedí v Oválné pracovně vedle Donalda Trumpa. Fotografové na ně volají, aby si podali ruce. Kancléřka se amerického prezidenta ptá, jestli si to přeje - ten ale nijak nereaguje. Merkelová vypadá zaskočeně a udělá obličej, jako by chtěla říci: ´No tak holt ne´,“ vylíčil událost list.

Donald Trump nereagoval na výzvy novinářů, ani na otázku Angely Merkelové:

Špaček: Je to skandální chování

Při nedávném přijetí japonského ministerského předsedy Šinza Abeho bylo podání ruky výrazné a dlouhé. Ve srovnání s tím „trapné ticho“ mezi Trumpem a Merkelovou působilo velmi chladně. Odborník na etiketu Ladislav Špaček pro Blesk.cz uvedl, že se jednalo ze strany Donalda Trumpa o skandální chování.

„Nemohlo to ujít pozornosti nikoho. Ještě dlouho na to budou média upozorňovat. Zvláště v kontrastu s tím, jak vypadalo přijetí japonského ministerského předsedy. Pokud si vzpomínáte, Trump ho popadl za ruku a 19 vteřin ho pumpoval a držel mu ruku a drtil ho. Tady se najednou zachoval přesně opačně,“ řekl k události Špaček.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alex0800 ( 20. března 2017 11:39 )

Vždyť ji ignoroval naprosto po právu. Dle Kancléřského aktu podepsaného v roce 1945 na konci války je jasně dáno, že o Německém kancléři rozhoduje "vláda USA".. Tedy z tohoto pohledu je ona jeho otrokem a tím pádem zde by měl udělat nabídku k podání ruky pán a nikoliv otrok!! To není o etiketě, jak mnozí mektají, ale o rolích podřízené a jejího nadřízeného.. Jenže kdo nezná základní výsledky 2. sv. války, holt to těžko může komentovat! Jinými slovy Německo je od konce války až do konce roku 2099 pouhou kolonií USA a musí skákat, jak vláda USA píská. Proto asi Angela brala uprchlíky a dělá i jiná rozhodnutí, která jsou pro Německo i likvidační, leč na popud svých pánů! Holt v Německu je plná US democracy ;-) A svobodná volba kancléře je pouhý vtip, jakožto i naše volby.. Volby jsou vždy svobodné, leč z předem daných kandidátů.. Proto se o US democracy hovoří vždy jako o Korporátním fašismu. Neboť korporace diktují svým loutkám "zakoupeným či jinak diskreditovaným politikům", co má býti jejich vůlí.. Stejná demokracie vládne i u nás a v mnoha jiných US koloniích.. Mimochodem víte, že letoun NASA X-37B je pouhá vylepšená kopie 40let starého SSSR BOR-4..? Ono je to realitou, jak funguje to, co již bylo před více než sto lety odmítnuto sionisty jako hloupý škvár, jehož body se do dnes plní jako za komára pětiletky.. Protokoly sionských mudrců, se myslím nazývá ona proklínaná kniha;-) Jinak součást NWO agendy;-) A teď by se "svobodní" občané měli zamyslet a případně neznámá témata si dohledat a nedat na sionistickou mediokracii, která slouží k zakrývání pravdy již po více než jedno století!!!

salto ( 20. března 2017 08:53 )

Taky mohl říci jako kdysi v nějakém filmu pan Landovský: "to bych radši podal ruku praseti" a měl by pravdu

janetazahro ( 20. března 2017 01:04 )

 SOCAN68: : CARMINA je nejlepsi zcela IGNOROVAT, je to nejvetsi chudak na diskuzich plesku .

Pink ( 20. března 2017 00:54 )

Já bych taky nepodal ruku tomu,kdo se spoluviník za likvidaci Evropy.

mamlas ( 19. března 2017 21:52 )

 Máte naprostou pravdu, je to stejnej kripl jako Hitler. Ten taky odmítl podat ruku černošskému vítězi olympijských her v roce 1936.

Zobrazit celou diskusi