Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž natočil, jak psi roztrhají jeho vlastní kočku. Chtěl ji potrestat

Autor: Mii - 
15. března 2017
21:35

Policie v Dubaji řeší případ, kdy neidentifikovaný muž nakrmil své dva psy rasy rotvajler živou kočkou, protože napadla jeho chovné holuby a kachny. Vše si mučitel natočil na video. Stát ho bude soudit podle nového zákona, který v zemi zakazuje týrání zvířat. Muži hrozí rok vězení a pokuta až 1,3 milionu korun.

Video činu se stalo virálním na sociálních sítích. Je v něm vidět muž, jak živou kočkou krmí své dva psy. Oblíbený domácí mazlíček jej naštval tím, že napadl jeho chovné ptactvo. Muž nyní bude souzen za týrání zvířat.

Khalil Ebrahim Al Mansouri, šéf kriminálního vyšetřování dubajské policie, čin odsoudil. Podle něj je podobné chování kruté a podivné. K vyšetřování bude použit nový zákon o právech zvířat, jenž násilné chování vůči zvířatům zakazuje. Muži tak hrozí až jeden rok ve vězení a pokuta ve výši mezi 50 tisíci dirhamy (zhruba 350 tisíc Kč) a 200 tisíci dirhamy (zhruba 1,3 milionu Kč).

„Kruté zacházení se zvířaty je proti našim hodnotám a tradicím. Muž, jenž je obviněn z týrání kočky, bude předveden před spravedlnost na základě nového zákona o právech zvířat,“ řekl serveru Gulf News ministr klimatických změn a životního prostředí, doktor Thani Bin Ahmad Al Zeyoudi. Zákon postihuje také lidi, kteří zvířata nelegálně nakupují, loví nebo prodávají.

Násilí proti kočkám

Čin odsoudila i doktorka Manal Al Mansouri z Asociace pro ochranu zvířat Spojených arabských emirátů. Je podle ní barbarský a video je nepřijatelné a nelidské. „Člověk by vážně neměl vinit kočku z toho, že napadla jeho kachny a holuby. Ona prostě jen následovala svůj přirozený instinkt. Pokud je někdo na vině, tak on, protože farmu lépe neohlídal,“ vysvětlovala Mansouri.

Aktivisté z asociace se shodují, že je v zemi třeba více osvěty o právech zvířat a tvrdší vymáhání zákonů. Jinak se bude případ opakovat. Loni v září byl například v obci Ajman natočen teenager, jak hází kočku proti zdi. Policie jej ihned po zveřejnění videa zatkla, ale následně propustila. Jeho rodiče totiž slíbili, že už to nikdy neudělá.

Minulý listopad bylo také v Dubaji nalezeno koťátko s ustřiženýma ušima a ocasem. Leželo v kaluži krve.

Muž se drastickým videem ještě pochlubil:

hejpockej ( 15. března 2017 22:04 )

proc to sem davaji??? Copak nemame uz dost magoru, nasili a kriminality? Proc se maji na tohle lidi koukat a nakonec udelat tohle video popularni?

hejpockej ( 15. března 2017 22:02 )

jsou bohuzel mezi nami jeste takovy, kterym mozek zustal na urovni neandertálce, prevazne pricmoudlici, nebo Cesi namichany s cikanama, proto z pravidla nikoho nelituju ani nikomu nepomaham... a tohodle krypla bych nechat rozsapat krokodylama, to by byla podivana.

ellyane ( 15. března 2017 21:53 )

 Hovada a ještě větší to sem dají......

Zobrazit celou diskusi