Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec se narodil s vzácnou anomálií. V hlavě má díru hlubokou 10 centimetrů

Chlapec se narodil zdeformovaný.
Chlapec se narodil zdeformovaný.  (Autor: Viral Press)
Autor: bk - 
14. března 2017
21:00

Šestiletý Pheaktra Pov z Kambodže se narodil se vzácnou vrozenou vadou, kvůli které má uprostřed hlavy obrovskou díru o velikosti lidské ruky. Lékaři jsou bezradní. Nikdo neví, co tuhle vzácnou anomálii mohlo způsobit.

Matka malého chlapce byla v sedmém měsíci těhotenství, když jí lékaři oznámili, že dítě není úplně v pořádku a pravděpodobně se narodí s postižením. Po porodu byla novorozenci nalezena malá prohlubenina v horní části lebky. Lékaři tehdy nevěděli, jak vadu diagnostikovat. Malý Pheaktra byl proto poslán domů bez další odborné léčby. 

Jak však chlapec rostl, štěrbina uprostřed hlavy se čím dál více zvětšovala. Nyní je hluboká až 10 centimetrů a stále roste. Lékaři i nadále nevědí, co tak velkou díru uprostřed lebky zapříčinilo a jsou přesvědčeni, že chlapci není pomoci.

Foto: 

Pheaktrova rodina však pevně věří, že nic není ztraceno a zoufale shání peníze na léčení. Charita v zemi dítěti poskytuje bezplatně léky, které však slouží jen jako prevence před bolestnými záchvaty. Na obrovskou štěrbinu v hlavě to nemá žádný vliv. 

Chlapcova babička dokonce chodí každý víkend žebrat před chrám Angkor Wat v provincii Siem Reap. Od lidí dostane pokaždé okolo 10 liber (300 Kč). Nešťastná žena doufá, že rodina brzy našetří dost peněz na to, aby chlapci zaplatila potřebnou léčbu a šestiletý Pheaktra by se tak zbavil obrovských bolestí.

Zobrazit celou diskusi