Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Těžký víkend německé policie: Zabránila prý dvěma teroristickým útokům

Autor: mah, ČTK - 
12. března 2017
14:27

V neděli německá policie oznámila, že ukončila další operaci. Tu spustila v sobotu v noci v Offenburgu, který leží na jihozápadě země. Obdržela totiž informace o reálné hrozbě útoku. Již dříve nechala na sobotu uzavřít nákupní centrum v Essenu, kde zpravodajci také varovali před útokem. 

Policie podle agentury Reuters posílila bezpečnostní opatření v centru Offenburgu a v městské dopravě. Jedním z terčů útoku se podle policistů zřejmě mohl stát nejmenovaný noční klub. Podrobnější informace o povaze hrozby policie neposkytla s tím, že vyšetřování pokračuje.

Offenburg leží ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, asi 50 kilometrů od hranic s Francií.

Teroristé útočili v Berlíně těsně před Vánoci, podívejte se na vteřiny před masakrem na adventních trzích:

Video  Vteřiny před tragédií: Tak vjel kamion do vánočních trhů v Berlíně.  - Reuters/ Blesk/ SPRT50_63-Deadly_dust
Video se připravuje ...

V Essenu v Severním Porýní-Vestfálsku policie předpokládá, že její sobotní zásah zabránil teroristickému útoku v jednom z největších obchodních center v Německu. Podle informací agentury DPA, která se odvolává na bezpečnostní zdroje, má případ islamistické pozadí. Policisté v souvislosti s essenskou výstrahou zadrželi a vyslýchali dva muže a prohledali jejich byty.

Německo je v pohotovosti od krvavých atentátů, spáchaných islamisty ve Francii a Belgii, jakož i od útoku zamítnutého žadatele o azyl z Tuniska, který loni v prosinci kamionem najel do lidí na vánočním trhu v Berlíně a 12 jich zabil.

Němci se bojí teroristů, strach nejvíce umocnil útok na vánoční trhy v Berlíně:

marlen52 ( 12. března 2017 16:14 )

lidi nejsou naivní co tak slyším tak je tady nikdo nechce jen politici.jen kdyby dali referendum bylo by jasno a politici by měli poslouchal hlas lidu

Zobrazit celou diskusi