Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Uprchlý mafián se roky skrýval v Mexiku. Prozradil ho Facebook

Autor: simao, ČTK - 
11. března 2017
19:46

V Mexiku byl zadržen mafián, který patří mezi nejhledanější osoby v Itálii. Giulio Perrone (64) byl na útěku více než deset let, neapolský soud ho za obchodování s drogami odsoudil v nepřítomnosti k téměř 21 letům vězení. K dopadení Perroneho přitom pomohl italským policistům Facebook, uvedla agentura AFP.

Zadržený už byl předán italským úřadům. Perrone byl na útěku od roku 1998. Obviněn byl již v roce 1993, kdy se spolu s manželkou pokoušeli propašovat 16 kilo kokainu.

V Mexiku žil pod falešnou identitou, uvedla agentura AFP, která k případu v sobotu přinesla zajímavé detaily. Perrone se v Mexiku znovu oženil a měl i mexické děti.

Policistům pomohl Facebook

Uprchlý mafián Perrone, v minulosti významná postava klanu Camorra, byl zatčen ve svém domě ve městě Ciudad Madero ve státě Tamaulipas, uvedl mexický státní zástupce.

Že se Perrone nachází ve státě Tamaulipas přitom údajně italské policii prozradil Facebook.

Detaily k tomu, jak sledovala mafiána prostřednictvím jeho sociálních sítí, však policisté neprozradili. AFP ale upozorňuje, že při tažení proti mafii mají italští vyšetřovatelé rozsáhlé pravomoci.

Zadržen u hranic Mexika a USA

Oblast, kde byl Perrone zadržen, se přitom nachází blízko hranice s USA a patří k nejnebezpečnějším v zemi.

„Některé mexické drogové kartely spolupracují s italskou mafií. Ve světě organizovaného zločinu je spolupráce mezi kriminálními organizacemi běžná,“ řekl Antonio Mazzitelli z Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu.

Zobrazit celou diskusi