Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kouřové granáty i pepřáky: Fanoušci a odpůrci Trumpa vyrazili do bitky

Autor: ČTK - 
5. března 2017
08:12

Na řadě míst Spojených států vyrazily v sobotu do ulic stovky lidí na podporu prezidenta Donalda Trumpa ve snaze hájit první kroky svého oblíbeného lídra ve funkci hlavy státu. V některých amerických státech dávali najevo nesouhlas Trumpovi odpůrci, kteří se v kalifornském Berkeley s prezidentovými stoupenci střetli. Policie podle agentury AP zadržela desítku lidí.

Lidé v helmách, plynových maskách či ochranných brýlích se v kalifornském univerzitním městě pustili do potyček, při nichž někteří použili kouřové granáty či pepřový sprej. Policejní těžkooděnci oddělovali přibližně pět stovek členů obou táborů, z nichž bylo deset lidí zadrženo. Dva zraněné ošetřili lékaři.

Další demonstrace se odehrávaly například v Arizoně, Texasu, Virginii či Pensylvánii. Řada Trumpových stoupenců přišla vybavena portréty prezidenta, jehož nedávný protiimigrační dekret ostře polarizoval americkou společnost. „Milují svou zemi a milují to, co představuje Donald Trump, tedy fakt, že staví Ameriku na první místo,“ řekl organizátor shromáždění v Pensylvánii Jim Worthington.

Trumpovi odpůrci mimo jiné tvrdili, že uzavírá Spojené státy před světem a poškozuje dobré jméno USA v zahraničí.

Pink ( 5. března 2017 10:41 )

Je krásně vidět,jaká verbež volila Clintonku.

hejhej ( 5. března 2017 10:40 )

Stejní pitomci, jako u nás ti, kteří znevažují zvoleného prezidenta.

hanka666 ( 5. března 2017 09:57 )

Nakopejte sluníčkářům a veškeré líné havěti za.d.ky.

fandasever ( 5. března 2017 09:17 )

Levicová chátra má strach, že jim budou seškrtány příspěvky na jejich lenivý život. Pracující v USA lidé z businessu už toho měli dost a řekli to jasně ve volbách

Zobrazit celou diskusi