Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ministr naklusal do práce jako kovboj. Trumpův muž dorazil na koni v klobouku

Autor: nka - 
3. března 2017
11:10

Stylový nástup do úřadu si dopřál nový americký ministr vnitra Ryan Zinke. Do práce přijel na koni, oblečený do džín a kovbojského klobouku. Napsal to americký deník The New York Times.

Pětapadesátiletý Zinke pochází z hornatého státu Montana na severozápadě Spojených států, dlouhá léta sloužil v americkém námořnictvu. Jako ministr vnitra pod taktovkou prezidenta Donalda Trumpa přebírá odpovědnost za správu a ochranu americké přírody.

Zinkeho jízda začala v devět hodin ráno, kdy nasedl na koně plemene irský hunter, patřícího washingtonské policii. Hnědák jménem Tonto ho za doprovodu příslušníků jízdní policie odvezl o několik bloků dál ke vchodu do budovy federálního úřadu.  

Tam už čekalo na 350 zaměstnanců úřadu spolu se zástupci indiánského kmene Čejenů, kteří nového ministra přivítali hrou na bubny. „Byl jsem dojat dnešním vřelým přivítáním na vnitru,“ napsal poté Zinke na Twitteru.

Vnitro v USA dohlíží na národní parky

Zinkeho, který byl až dosud členem Sněmovny reprezentantů za stát Montana, Senát do funkce schválil ve středu.

Ministerstvo vnitra ve Spojených státech na rozdíl od většiny ostatních zemí nedohlíží na silové složky státní správy, ale na pozemky, přírodu a národní parky.

V méně obvyklém způsobu dopravy si libuje i český ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Ten v roce 2015 na své první jednání na Úřady vlády přijel na kole.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi