Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Le Penová ukázala, jak ISIS řeže Američanovi hlavu. Brusel ji zbavil imunity

Autor: ČTK, deb - 
2. března 2017
13:00

Evropský parlament ve čtvrtek zrušil poslaneckou imunitu šéfky francouzské krajní pravice Marine Le Penové, jedné z favoritů voleb francouzského prezidenta. Vyhověl tak francouzské justici, která Le Penové vyčítá, že zveřejnila na Twitteru násilná videa takzvaného Islámského státu (ISIS).

Zrušení imunity se podle agentura AFP týká jen tohoto případu, nikoli podezření z neoprávněného získávání peněz Evropského parlamentu pro Národní frontu (FN), což je strana Le Penové.

Le Penová je ve Francii vyšetřována kvůli podezření, že v prosinci 2015 zveřejnila záběry s krutým obsahem. Na snímcích byla mimo jiné vražda amerického novináře Jamese Foleyho, jemuž islamisté uřízli hlavu. Zrušení imunity umožní její případné obvinění a stíhání. Šéfce Národní fronty by mohly podle agentury Reuters hrozit až tři roky vězení.

„Jsem poslankyně, mou úlohou je odsuzovat Islámský stát,“ řekla před hlasováním europoslanců Le Penová. Obvinění ohledně snímků označila za „politické vyšetřování“. Už dříve vysvětlila, že snímky pod názvem IS, to je toto! zveřejnila v reakci na podle ní podlé tvrzení známého redaktora Jeana-Jacquesa Bourdina, že ISIS a FN si jsou podobní.

Ve stejný den v roce 2015 zveřejnil ze stejného důvodu na Twitteru snímek s násilím ISIS i poslanec Národní fronty Gilbert Collard. Francouzské Národní shromáždění ale odmítlo žádost justice o jeho zbavení imunity. Podle dolní sněmovny nebyla žádost „dostatečně přesná“.

Desterz ( 2. března 2017 17:24 )

To není zdaleka první případ pokusu politické likvidace nepohodlné osoby. Jako vždy, když přijde někdo kdo se nebojí říkat pravdu, tak všichni pokrytci kolem se ho snaží sejmout.

aaobcanka ( 2. března 2017 16:34 )

Josef Laňka, Podhradí: Stejná tzv. pakáž, jako je proti Marine Le Pen, je u nás v mediích a na Karlově univerzitě nalezlá (lektoři a profesoři, )samé tzv. chapadlo Dáši Veškrny. Tací by Marinu LP rádi umlčeli. Bojí se o koryta. To je hrozná doba. Člověk aby se bál říci že nám němci umučili desetitisíce v koncentráku a na pankráci popravili 2,5 tisíce lidí.z toho 400 žen. Volím jednoznačně SPD Tomia Okamury. Jiné cesty není. ------------------------------------------------------------------------- Jaryn Rukavica, Kroměříž : Evropský parlament = středověká inkvizice. Příště si vymyslí, že je Le Penová čarodějnice a upálí ji na hranici. Z této zprávy jsem si udělal definitivní obrázek o bandě v Bruselu a je naší povinností tuto smečku zla zlikvidovat dříve, než oni zničí nás. -------------------------------------------------------------------------- Jana Dvořáková, Praha : Tak to je snaha zbavit Mařenku LP možnosti kandidovat. Ale to snad je už i na Francouze moc. Za zveřejnění pravdy trestní stíhání ? A těm, co páchají ta zvěrstva, dát metál ? Nezbláznila se Evropa ? Odpovědí by mělo být vítězství Marušky ve volbách. Co náš establishment předvede před volbami s Okamurou ? ------------------------------------------------------------- Tomáš Černý, Český : A proto "volte" ty kapitalistické zrůdy, které podporuji násilí, zamlčují vraždy a samy vrahy tahají do Evropy. ---------------------------------------------------------------------- Ivan Hodhazi, Praha : EU, multikultura, sluníčkáři a jiní zrádci Evropy a svých národů ve prospěch islámského zla a zrůdnosti jdou proti svým lidem a proti pravdě o zrůdnosti IS. Čert je vezmi a my rychle ven z EU ! --------------------------------------------------------------------------- Petr Pohoda, Velký Týnec : Teror EU zakazuje šíření pravdy o zvěrstvech vyznavačů Mohameda. Pozor na média - ta šíří jen polopravdy nebo úplné hoaxy.

zaka ( 2. března 2017 16:26 )

Může tohle přežít takhle zkurvená Evropa člověka který odhalí zvěrstva chtějí trestat.Přitom jsou media plná zvěrstev z koncentráků,jaký je rozdíl.Doufám že vyhraje volby a nakope jim ***

aaobcanka ( 2. března 2017 16:09 )

Milan Novák, Pardubice : Jdeš Paříží a čučíš. Každý čtvrtý je ......bílý. -------------------------------------------------------------------------- Láďa Bartoš, Praha : VIDĚL JSEM JAK 8 LETÝ ISLÁMSKÝ SR.ÁČ UŘÍZL HLAVU NĚJAKÉMU ZAJATCI A DO DALŠÍHO VYSTŘÍLEL ZÁSOBNÍK Z PISTOLE NEŽ HO ZABIL, TYTO HRŮZY EU TAJÍ I PŘES CENZURY SE DOSTANOU NA VŘEJNOSTPOKUD TO NĚKDO ZVEŘEJNÍ JE NAZÝVÁN RASISTOU. VŠECHNY TY SLUNÍČKÁŘE Z EU PARLAMENTU BYCH NECHAL POVINNĚ DÍVAT S JEJICH RODINAMI NA TATO HRŮZNÁ VIDEA MÍSTO JEJICH CHRÁPÁNÍ V PARLEMENTU. POTOM BYCH JE NECHAL CHODIT NA POKRAJI LONDÝNA KDE SE TYTO ISLÁMSKÉ ZRŮDY RADIKALIZUJÍ. JEJICH DĚTI BYCH NECHAL ŠIKANOVAT V NĚMECKÝCH ŠKOLÁCH KDE NASTOLUJÍ ISLÁMŠTÍ ADOLESCENTI TEROR. MOŽNÁ BY JE TO PROBUDILO. -------------------------------------------------------------------------- Ales Stefan, Kladno : Aha. Takže všichni, co zveřejnili brutální snímky z koncentračních a vyhlazovacích táborů, propagují a šíří nacistickou a fašistickou propagandu ? Bože, kam jsme to došli. Demokracie naruby ! -------------------------------------------------------------------------- A musela to vzít "baba" do ruky ! V Evropě už nemáme chlapy ? ------------------------------------------------------------------------- David Rubeš, Praha : Gratulace Maruško, jsi nejlepší ! ------------------------------------------------------------------------ Jiřina Knappová, Kryštofovo Údolí : A pí Lorencová z Novinky.cz, která píšete pro muslimy a proti Mařence Le Pen, vám též fotky ze zdemolovaných aut v důsledku autonehod pod články, o nichž jsme denně informováni, též přijdou jako navádění k páchání autonehod, havárií a k jejich propagandě ? To zase mně přijde zcestné. ------------------------------------------------------------------------- Muslimská zvěrstva jsou mnohem horší než komunistická. Hitler sice svými plynovými komorami zůstává zatím nejmasovějším vrahem, ale možná ho už muslimové dohání, či dohnali.

hejhej ( 2. března 2017 15:43 )

vlasta1: EU zamlčuje zrůdné, násilnické chování muslimů. Oni jiní nebudou, ženské v hadrech na hlavách a obličeji vyznávají toto zvrhlé " náboženství" a muslimští muži se chovají hůž než hovada, násilí a vraždy berou jako samozdřejmost. Vystoupit z EU je jediná možnost, jak se zachránit od zrůd !!!

Zobrazit celou diskusi