Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kolik moči je ve veřejných bazénech? Vědci už to vědí!

Kolik moči je ve veřejných bazénech? Vědci už to vědí!
Kolik moči je ve veřejných bazénech? Vědci už to vědí!  (Autor: Koláž Blesk.cz)
Autor: aba - 
2. března 2017
11:16

Vědci právě zodpověděli otázku, kterou si klademe všichni při pohledu na jakýkoliv veřejný bazén nebo vířivku. Kolik z dnešních návštěvníků to asi z vody nestihlo na záchod?

Test bazénů probíhal v Kanadě a vědci odebrali 250 vzorků z jednatřiceti bazénů a vířivek ve dvou různých městech. Díky novému postupu jsou vědci schopni i jen ze vzorku vody určit, kolik litrů moči se nachází v celém bazénu. V odebraných vzorcích moči hledají acesulfam draselný, syntetické sladidlo, které je ideální k produkci moči v těle.

Na základě poměru obsahu acesulfamu určili, kolik litrů moči je ve veřejných bazénech. A výsledek není lichotivý. Test ukázal, že bazén, který má velikost zhruba třetiny olympijského bazénu (pozn. red. olympijský bazén má velikost 50mx25mx2,5m) obsahuje 75 litrů moči.

Ty menší bazény obsahovaly okolo 30 litrů moči. Ačkoli je moč sama o sobě sterilní, v bazénech se mísí s chemikáliemi, které jsou používány na udržování kvality vody a chemická reakce může mít negativní vliv na lidské zdraví. 

dikach ( 3. března 2017 06:32 )

Do svého si ne chčiju do veřejného jo kdo by po 10ti pivech nekam chodil

djaba ( 2. března 2017 20:55 )

Aspoň je ta voda teplejší .

taktone ( 2. března 2017 19:21 )

Lidi jsou prasata

janetazahro ( 2. března 2017 17:45 )

Zajimave, ze pod clankem o zlomene ruce Plodkove je diskuse, pod clankem o muslimech nikoliv. Nebo jsem se prehledla ? Clanek o moci v bazech me nezajima, do verejnych bazenu se uz davno koupat nechodim .

zdrclamrdka ( 2. března 2017 17:40 )

myslíte že jsou tam i zbytky spermií z vyhoněného vocasu?

Zobrazit celou diskusi