Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vejcem přímo do hlavy. Jako Paroubek to schytal známý politik ve Francii

2. března 2017
09:40

Nepříjemný zážitek čekal na zemědělské výstavě v Paříži favorita francouzských prezidentských voleb Emmanuela Macrona. Při průchodu mezi stánky po něm kdosi z jeho odpůrců hodil vejcem a trefil ho rovnou do čela. S touto svéráznou formou protestu má zkušenost řada politiků včetně českého expremiéra Jiřího Paroubka.

Bývalý ministr hospodářství se procházel mezi stánky a hovořil s účastníky výstavy, když po něm najednou z davu vylétlo vejce. To Macronovi přistálo na hlavě a rozmázlo se mu o čelo. K politikovi okamžitě přiskočili jeho osobní strážci a odvedli ho do bezpečí.

„To už je součástí folklóru,“ prohlásil poté smířlivě Macron s tím, že se mu jinak na výstavě dostalo velmi vřelého přijetí.

Jak připomněl francouzský server Le Huffington Post, pro Macrona nejde o první podobnou zkušenost. Vejce už po něm jeho odpůrci házeli v červnu 2016 při návštěvě pošty ve městě Montreuil.

Macron je favoritem květnových prezidentských voleb. Ve druhém kole by měl podle průzkumů se ziskem více než 60 procent hlasů porazit kandidátku krajní pravice Marine Le Penovou. 

Házení vajec patří v politice k již tradičním formám protestu. Své o tom ví například bývalý český premiér Jiří Paroubek, na kterého se v roce 2009 během předvolebního mítinku snesly stovky vajec. Ten teď řeší rozvod s manželkou Petrou, která od něj utekla s dcerou Margaritou:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

..krakonos500 ( 2. března 2017 10:59 )

Na Paroubka vajíčka, na Topolánka kamení od socanských náckovrahů.

Zobrazit celou diskusi