Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Její muž zabil 49 lidí. Ženu šíleného střelce z gay klubu pustí na svobodu

Autor: simao, ČTK - 
1. března 2017
23:25

Vdova po střelci Omaru Mateenovi, který loni v červnu zabil v gay klubu v Orlandu na Floridě 49 lidí, může být propuštěna z vazby, neboť nepředstavuje nebezpečí pro veřejnost. Rozhodl o tom dnes americký federální soud, podle něhož neexistuje důkaz, že by žena sdílela se svým manželem džihádistické přesvědčení.

Jednatřicetiletá Noor Salmanová byla formálně obviněna z napomáhání terorismu a maření spravedlnosti. Podle agentury AP je propuštění člověka obviněného v případu souvisejícím s terorismem velmi nezvyklé.

Nejhorší masakr

Její manžel Omar Mateen se před masakrem v orlandském klubu, kde 49 lidí zabil a 53 dalších zranil, přihlásil k teroristické organizaci Islámský stát.

Šlo o nejhorší případ střelby v historii USA. Mateen byl zastřelen zasahujícími policisty. Salmanová u soudu trvala na své nevině a popírala, že by mu v útoku pomáhala.

Na svobodě za dva dny

Obhájkyně Noor Salmanové prohlásila, že v případech souvisejících s terorismem je propuštění z vazby zcela výjimečnou věcí. Vdova bude propuštěna na kauci za dva dny, které jsou zákonnou odvolací lhůtou pro federální vládu.

Jako kauci za její propuštění a záruku toho, že neprchne před spravedlností, dala její matka a strýc v zástavu své domy.

krupan10 ( 2. března 2017 06:40 )

ale jakýpak šílený střelec, vždyť je to jenom umírněný muslim

malinak ( 2. března 2017 01:53 )

 Cha Cha. ....vsak ona jim to predvede brzy, jak je nevinna .....debilni slunickari. ...

Zobrazit celou diskusi