Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič kamionu si hrál s telefonem a zabil ženu a její tři děti: Záznam z kamery v kabině teď odvysílají v kině

Autor: aba - 
1. března 2017
18:24

K tragické nehodě došlo 10. srpna 2016 v Anglii. Tracey (†45) se vracela z kempování se svými syny Ethanem (†13), Joshem (†11) a nevlastní dcerou Aimee (†11), když do nich zezadu v koloně narazil kamion. Všichni v autě zemřeli.

Hromadná nehoda čtyř aut a čtyř kamionů si vyžádala 12 zraněných a čtyři mrtvé. Na vině byl polský řidič Tomasz Krokerv (30), který v kritickou chvíli, kdy se na silnici začala tvořit kolona zpomalujících aut, koukal do svého telefonu, takže si zpomalení nevšiml a ubrzdit kamion už pak nebylo možné. Auto před sebou, ve kterém seděla matka a tři děti, kamion sešrotoval.

Mezi dvanácti zraněnými byl i Mark, partner mrtvé Tracey, a jeho syn. Díval se tak, jak lidská chyba a sedm vteřin rozptýlené pozornosti stálo život většinu jeho rodiny. „Myslel jsem si, že to byl nejhorší den mého života, ale nejhorší bylo, když jsem je o tři týdny později viděl na pohřbu v jejich rakvích,“ říká se slzami v očích Mark.

Řidič kamionu byl odsouzen k deseti letům vězení. V jeho kabině byla kamera, která celou nehodu zachytila, a právě záběry z ní teď budou odvysílány v krátkém filmu v kině. Spolu s nehodou krátký film obsahuje i zpovědi rodiny a pozůstalých a domácí videa a fotografie matky a dětí. Má upozornit na nebezpečí, které vzniká, když se řidič nesoustředí na jízdu, ale na svůj telefon a bude programově zařazen před každý film. 

Shelby16 ( 2. března 2017 08:12 )

Jen 10 let za takový masakr ? Měl by dostat aspoň 30 let, plus celoživotní zákaz řizení kamiónu.

istyl ( 1. března 2017 18:33 )

to nebezpečí od kamionu je velike...tranzituji? musí na vlak-nebo po dalnici, nelze objizdet mytne brany po sil., I.tridy...policie by je mela tvrde trestat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání