Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Holčičku (†5) zabilo astma. U doktorky se opozdila o čtyři minuty, ta ji nevzala

Malá Ellie-May zemřela kvůli pochybení lékařky.
Malá Ellie-May zemřela kvůli pochybení lékařky.  (Autor: Profimédia/Facebook)
Autor: bk - 
26. února 2017
15:30

Rodinu Clarkových z Británie zasáhla velká tragédie. Je to už dva roky, co jejich teprve pětiletá holčička Ellie-May zemřela na astmatický záchvat. Možnou vinu na tom má i její lékařka, která v onen den odmítla nemocnou dívku vyšetřit, protože se do ordinace dostavila s čtyřminutovým zpožděním. O případu nyní informoval web britského deníku Daily Mail.


Malá Ellie-May už dlouho trpěla astmatem. Riziko, že u holčičky propukne záchvat, bylo vždy velmi velké. Matka s ní proto pravidelně obcházela nemocnice. Tešně před smrtí čekala malou Ellie-May návštěva u specialisty, doktorky Joanne Roweové (53).

Holčička byla objednaná. Se svou matkou však dorazila do ordinace s čtyřminutovým zpožděním. I tak malý pozdní příchod byl pro lékařku nepřijatelný. Dívenku odmítla vyšetřit a poslala ji domů s tím, že má přijít až další den ráno.

Ráno už se děvčátko neprobudilo

Stalo se ovšem něco strašného. Ellie-May ši šla večer lehnout. Přes noc ovšem přestala dýchat a její matka ji našla ráno mrtvou.

Lékařka čelila vyšetřování. Případ se však odehrál „za zavřenými dveřmi“, a veřejnost se tak o něm nemohla dozvědět. Nyní věc vyplula na povrch.

Podle webu Daily Mail se doktorka Joanne Rowen vehementně bránila, že měla v tu dobu v ordinaci dalšího pacienta a Ellie-May přišla se svou matkou o osm minut později. Záznamy však ukázaly, že to nebyla pravda.

Výsledek? Lékařka musela přestat s výkonem svého povolání. Ovšem jen na dobu šesti měsíců. Rodině malé dívky se to zdá málo a na doktorku má vztek. „Ani se nám neomluvila. Z celého případu vyvázla je s malým klepnutím přes prsty,“ řekla truchlící babička malé Ellie-May.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 26. února 2017 23:10 )

Já mám astma od čtyř pěti let .Pan chytrý doctor Horák mě léčil Acylpyrinem a dokoce mně odvedli .Tam se udatní doktori čoboli divili , čo tam robím .A to prosím pekne , nie som žiadný somár simulantko .Hej .

paula ( 26. února 2017 22:53 )

Holcicku zabila jeji matka! Astmaticky zachvat ma dlouhy nastup a rodice udajne vedeli, o co jde. Pokud neuspeli u sve lekarky, nemeli cekat do rana a meli dite vzit do nemocnice! To je smutny fakt...

And-60 ( 26. února 2017 20:55 )

I když je to pouze půl roku zákaz povolání, existuje. V této zemi bílá mafie nechá člověk v lepším případě umřít, jindy zmrzačí pacienta a nic se jim nestane. Ožralí, nafetovaní v ordinacích - zcela běžné v této zemi. V této zemi je i lékařka, která smrt dítěte, které odmítla ošetřit zůstala nepotrestaná a tato lékařka klidně ordinuje dál. Stalo se to ve Zlíně, kde mentálně postižená žena volala opakovaně pomoc a lékařka to odmítla. Když došlo k úmrtí, chtěla vše svést na onu mentálně postiženou ženu. Teprve svědectví a záznam z kamer na benzinové stanici Aral ve Zlíně odkud ona postižená žena opětovně volala prokázalo nevinu této nešťastnice. A lékařka - vesele ordinuje v soukromé praxi.

308win ( 26. února 2017 16:03 )

SPEA Olomouc, je něco podobného s dvouletou holčičkou mne poslali do.... že mají hodinu do konce ordinační doby a čekárna poloprázdná a o den později tady tyhle hovada řvou že mají málo peněz za mne nakakat a rozmazat. Takže většina tady těch šarlatánů patří potrestat snížením platu a nutností zaplatit mnohamilionové odškodné jejich obětem.

Zobrazit celou diskusi