Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamioňák si za jízdy dlouze volal se ženou. Kolega mu lstivě zařídil vyhazov

Autor: jer - 
25. února 2017
19:05

Ne vždy platí, že jsou za volantem nebezpeční jen nezkušení řidiči. Příkladem je šofér desetitunového kamionu, který za jízdy po Londýně telefonoval, překřižoval ruce a jedl. Kolega ho proto natočil a video předal vedení, které hříšníka následně vyhodilo. O případu informoval britský web Daily Mail.

Jeden z řidičů britské společnosti Lanes Group Graham Dye naštval a do značné míry i vyděsil svého spolujezdce, když se při řízení desetitunového nákladního vozu příliš nevěnoval řízení. Při jízdě desítky minut telefonoval a jedl. Výtkám svého spolujezdce nevěnoval pozornost.

Video ukazuje, že Dye dlouhé minuty telefonoval se ženou. V jednom momentu říká: „Miláčku, budu muset končit, jsem za volantem náklaďáku v Londýně. Mám telefon na rameni, začínala mě bolet ruka.“ Hovor ale pokračoval dalších přibližně 30 vteřin. „Doprava je docela pomalá,“ stihl ještě říct své manželce.

Grahamův spolujezdec, který sám 27 let řídil nákladní vozy, předstíral, že telefonuje. Ve skutečnosti ale kolegu natočil a video poslal vedení společnosti. Ta následně s Dyem rozvázala pracovní poměr.

„Tohle je jeden z nejhorších podobných případů, co jsem kdy viděl. Klidně by hodiny řečnil se svou manželkou,“ řekl spolujezdec pro Daily Mail. „Řidiči, kteří telefonují za jízdy, pohrdám. Je to tak častá příčina nehody. Vídám to každý den. Stojí to životy. Kolega nedržel pořádně volant. Mohl kdykoliv ztratit kontrolu a nabourat. Mohl někoho zabít,“ dodal.

Ředitel společnosti Lanes Group Andy Brierley řekl: „Když nám Dyeův spolujezdec přečin nahlásil, neprodleně jsme řidiče suspendovali. Po vyšetřování jsme ho vyhodili. Zakládáme si na dodržování pravidel a máme velmi striktní nařízení o používání telefonu na pracovišti.“

Brierley také řekl, že služební telefony společnosti se automaticky zamykají, pokud zaznamenají, že se pohybují rychleji než 8 km/h. Nejedná se o první podobný případ. Minulý měsíc byl řidič 32tunového popelářského vozu tajně natočen, jak řídí jednou rukou. I on přišel o práci.

mckartny ( 26. února 2017 08:10 )

 Par přátel stačí mít co uměj zato vzít

syrucek ( 25. února 2017 23:10 )

 telefonující řidič je méně nebezpečný, než ten, kterému spolujezdkyně hulí péro. To by také měli dát do vyhlášky

konecnik ( 25. února 2017 21:52 )

 Krakonos

dietr ( 25. února 2017 21:14 )

Věděli jste, že telefonování za jízdy či jízda s malým množstvím alkohholu v krvi je bezpečnější? Podle vědeckého průzkumu se tito řidiči věnují více dopravní situaci a automaticky si udržují větší odstup. Samozřejmě obtěžovat telefonováním spolujezdce v autě či v autobuse je někdy opravdu o nervy.

Zobrazit celou diskusi