Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ind vyráběl chytré mobily za stovku. Došlápl si na něj obchodník se sluchátky

Zakladatel společnosti Ringing Bells, která vyrábí nejlevnější chytrý telefon na světě.
Zakladatel společnosti Ringing Bells, která vyrábí nejlevnější chytrý telefon na světě.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mah - 
24. února 2017
18:50

Mohit Goel, který založil firmu Ringing Bells, byl zatčen pro podezření z podvodu. Jeho firma vyrábí chytré telefony za čtyři dolary (asi 100 Kč). Podle policistů jej obchodník se sluchátky obvinil z toho, že ho neodškodnil za nedodání objednávky. Informovala o tom agentura Reuters.

Goel byl zatčen ve čtvrtek ve státě Uttarpradéš na severu Indie a v pátek má stanout před soudem, uvedla policie. Údajně nedodal celou objednávku v ceně 3 milionů rupií (1,15 milionu Kč) a část dodaných telefonů byla prý kazová.

Když se objednavatel ozval, vyhrožoval mu prý Goel a další zástupce firmy, že jej a jeho rodinu zabijí. Společnost Ringing Bells se k záležitosti zatím nevyjádřila.

Goel a jeho firma vzbudili senzaci, když loni v únoru uvedli na trh smartphone s názvem Freedom v ceně nižší než čtyři dolary. Výrobek ale vyvolal i skepsi, a to i ze strany kontrolních úřadů. Mnozí analytici hovoří v souvislosti s prodejem telefonu o takzvaném pyramidovém systému.

Chytrý telefon Freedom od firmy Ringing Bells, který stojí pouhou stokorunu. Chytrý telefon Freedom od firmy Ringing Bells, který stojí pouhou stokorunu. | Wikipedia/Synamatics

Zobrazit celou diskusi