Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teroristický poplach v Barceloně: Ukradený náklaďák s plynovými bombami se řítil v protisměru do centra města

Autor: lm - 
21. února 2017
13:56

Desítky policistů včetně protiteroristické jednotky v úterý zasahovaly v ulicích Barcelony. Ukradený náklaďák naložený plynovými lahvemi se tu řítil v protisměru po dálnici. Policisté museli použít i služební zbraně.

K incidentu došlo kolem jedenácté hodiny dopoledne na dálnici vedoucí na severu Barcelony. Ukradený náklaďák s plynovými lahvemi na korbě se tu řítil v protisměru do centra města. Ostatní motoristé na něj křičeli, aby zastavil, ale řidič nereagoval. „Když na něj lidé křičeli, jen se smál a ukazoval jim neslušná gesta rukou,“ popsala svědkyně Mireia Ruiz agentuře AFP.

Na dálnici ihned vyjeli policisté, kteří se snažili zběsile ujíždějící náklaďák zastavit. Na řidiče dokonce několikrát vystřelili. Vozidlo se nakonec podařilo zastavit až na jednom z výjezdů. Řidič byl zadržen a odvezen k výslechu.

Policisté muže identifikovali jako švédského občana Joakima Robina Berggrena (33). Do případu se vložila i španělská protiteroristická jednotka. Policisté ale zatím nezveřejnili žádné další informace.

yokky ( 21. února 2017 17:13 )

jasna pravda🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈

yokky ( 21. února 2017 17:10 )

la.ma ( 21. února 2017 16:17 )

švédskej , pravej od Mattela

Digitt ( 21. února 2017 14:12 )

Inteligence z něj doslova čiší

Zobrazit celou diskusi