Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trump nazval média „šiřiteli falešných zpráv“. A odstartoval další kampaň?

Autor: ČTK, bk - 
19. února 2017
09:15

Americký prezident Donald Trump na shromáždění svých stoupenců na Floridě znovu ostře zaútočil na média, která kritizoval jako „šiřitele falešných zpráv a součást zkorumpovaného systému“. Informovala o tom agentura AP, podle níž bylo shromáždění konané v sobotu odpoledne místního času (v noci na neděli SEČ) začátkem kampaně ke zvýšení Trumpovy popularity po jeho lednovém nástupu do úřadu.

V hangáru na letišti ve městě Melbourne na Floridě Trump řekl tisícovkám aplaudujících stoupenců, že s nimi chce mluvit bez filtru „falešných zpráv“. Prohlásil, že „nepoctivá média“ nemají zájem informovat pravdivě a publikují jednu falešnou zprávu za druhou.

Podle agentury AP mítink připomínal Trumpova shromáždění před loňskými prezidentskými volbami. Prezident na něm zopakoval svůj předvolební slib, že zruší Obamovu zdravotnickou reformu. Znovu také zdůraznil, že za jeho vlády se stanou USA bezpečnou zemí, k čemuž má přispět „obnova silných hranic“, včetně výstavby zdi na americko-mexickém pomezí, a „naprosté zničení“ teroristické organizace Islámský stát. Trump také slíbil, že vytvoří více pracovních míst a zredukuje byrokracii.

Agentura AP uvedla, že prezident si očividně užíval své chvíle návratu před příznivce a připomínku svého překvapivého vítězství nad demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou. Předvolební kampaň evokovala i hudba, včetně písně You Can’t Always Get What You Want od Rolling Stones, a řada rekvizit jako čepice s nápisem Vrátíme Americe její velikost, napsala agentura AP.

Jak poznamenal zpravodajský server BBC News, je krajně neobvyklé, aby prezident pořádal mítink ve stylu připomínajícím jeho předvolební akce. V souvislosti se shromážděním se objevily spekulace, že hlava státu se už nyní připravuje na znovuzvolení ve volbách v roce 2020.

Na dotaz novinářů, zda není na kampaň příliš brzy, Trump odpověděl, že „život je kampaň“ a naplňování hesla Vrátíme Americe její velikost je kampaň. „Není to však jednoduché, zvlášť když bojujeme rovněž proti médiím,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rumrum ( 19. února 2017 11:28 )

Pokud nebudou psát o těch potomcich dobře vždy budou zurit protože jsou pitomci ovar i trumpeta

Milann ( 19. února 2017 11:13 )

Vím že to sem nepatří,ale páni z novináři z Blesku ukončili urychleně diskusi k nominaci Pospíšila na hrad.Z jakého asi důvodu,buďto jsou sluníčkáři nebo ***i? Tady se vidí ovlivňování novinářů je to pakáž.běda normální zdravé populaci jestli se ***i dostanou až na hrad.

bre-burda ( 19. února 2017 10:14 )

Že si média zvykla manipulovat lidmi, očerňovat každého, kdo se jim znelíbí, vytvářet veřejné mínění i tzv. "blbou náladu" je snad každému zřejmé. Útočila na české prezidenty, teď budou muset i na toho amerického. Naštěstí lidé nejsou blbí a našli si prostředky i jiné komunikace. Ale i tam už vstupují demagogové s cíli podobnými médiím. Člověk musí být pořád pozorný!

Zobrazit celou diskusi