Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další smrt na sídlišti hrůzy! Malý Sebastián (†3) uhořel zaživa

Autor: haj - 
18. února 2017
17:27

Nechvalně proslulé košické sídliště Luník IX bylo již několikrát v minulosti dějištěm tragédií. Tentokráte tu přišel o život teprve tříletý chlapeček Sebastián. V noci ze čtvrtka na pátek totiž během obrovského požáru uhořel zaživa.

Požár vypukl asi v půl jedné v noci v jednom z bytů v domě známém jako kukurica čili kukuřice. Kromě Sebastiánka (†3) bylo v bytě ještě dalších šest dětí, jejich rodiče ovšem nikoliv. „V době požáru se dítě nacházelo bez dozoru rodičů až několik hodin. Podle dosavadních zjištění se rodiče nacházeli ve vedlejším bytě u sousedů,“ uvedla pro Čas.sk policejní mluvčí Jana Mesárová.

Nebohé děti se snažil zachránit jeden ze sousedů, ovšem malému Sebastánkovi už pomoci nedokázal. Oheň se navíc velmi rychle šiřil a při příjezdu hasičů na místo už byly plameny tak obrovské, že se do bytu nešlo dostat. Hasiči tak museli použít dýchací přístroje. „Bytovka byla evakuovaná. Bylo tam velké sálavé teplo. Po odvětrávaní hasiči našli v bytě chlapce, který nejevil známky života,“ popsal situaci operační důstojník Miroslav Betuš.

Příčinou požáru byla podle všeho nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. V bytě se našly stopy po svíčkách, kterými si rodina svítila. Rodiče zesnulého Sebastiána už zadržela policie a sociální úřad jim odebral ostatní děti. „Vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pro trestný čin všeobecného ohrožení,“ dodala k případu policejní mluvčí.

Někteří příbuzní poškozené rodiny a jejich známí jsou ale v šoku a Sebastiánovy rodiče obhajují. „Všechno se stalo tak rychle, že jsem ani nestihl mluvit se sestřenicí, která tam bydlí. Sebrali je policajti. O děti se starali dobře,“ vyjádřil se pro Čas.sk Leonard Gaži.

Luník IX bývá někdy nazýváno sídlištěm hrůzy. Není divu, žijí zde převážně Romové v děsivých hygienických podmínkách a bez elektřiny. O tragické události zde navíc není nouze. Kdysi už zde jedno dítě smrt v plamenech našlo, v lednu loňského roku tu zase mladá maminka upustila teprve tříletou holčičku Andreu a dítě přepadlo přes zábradlí na balkoně panelového domu přímo na tvrdý beton. Jako zázrakem ale přežilo. Takové štěstí už ale bohužel nemělo čtyřměsíční miminko, které umrzlo v rozpadlé chatrči v nelegálně postavené oblasti Mašličkovo. V listopadu 2014 byl dokonce tehdejší starosta Dionýz Slepčík (†39) nalezen oběšený.

 

deratizater ( 20. února 2017 09:10 )

Žijou jako prasata ve špíně, a jsou tak líní že nezajdou s odpadky ani k popelnici a vyhazují je z oken.Na ně by platily jedině převýchovné tábory kde by se učili základní hygieně a pracovním návykům jinak to nevidím Není to o rasizmu ale o ochraně ostatních občanů před těmito necivilizovanými živly a taky o zamezení šíření nakažlivých nemocí které se šíří z nedodržování čistoty .

europa ( 19. února 2017 07:21 )

odol ( 18. února 2017 21:04 )

Príbeh: Na Luníku 9 sa strhne pred vybývaným domom hadka-hluk.Cigáň Dežko sa postaví a pozerá von pred barák čo sa tam deje.Ako sa nahól,zrazu ako sa dotkol rúry od radiátora cicin@u -zacítil teplo!!! Začne kričať na Gizelu:Vstávaj,komunisti sa vrátili!!!

la.ma ( 18. února 2017 20:49 )

to bila jystě rasystycký svíčka, co jym to tam zapalyla

iFender ( 18. února 2017 20:35 )

Ano vidite ty chudaky(pry 75% obyv.) jak kazdy den prijzdeji ve svych autech do Globusu,Albertu,Tescu a plnymi kosiky odjizdeji do svych nevytopenych domovou.Srandisto!

Zobrazit celou diskusi