Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kimova vražedkyně prý myslela, že útok jedem je skrytá kamera

Autor: ČTK - 
18. února 2017
08:26

Žena, která byla tento týden zadržena pro podezření z vraždy bratra severokorejského vůdce v Malajsii, byla prý oklamána a domnívala se, že se účastní televizního pořadu se skrytou kamerou.

Kim Čong-nam byl s největší pravděpodobností otráven jakousi jedovatou látkou, která mu byla nastříkána do obličeje, když v pondělí čekal na svůj let na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru. V souvislosti s jeho smrtí byly zadrženy dvě ženy s vietnamským a indonéským pasem a jeden muž. Podle zpravodajského serveru BBC News to uvedla indonéská policie. V sobotu byl podle BBC zadržen také jeden Severokorejec (46).

Video  Jak otrávili bratra Kim Čong-una? Podívejte se na rekonstrukci  - Reuters/SCDV504_3-NAKED_TRUTH_A
Video se připravuje ...

Zadržená Indonésanka Siti Aisyahová podle indonéské policie vypověděla, že již dříve dostala zaplaceno za účast v žertovných scénkách před skrytou kamerou. Měla přesvědčovat kolemjdoucí muže, aby zavřeli oči, a následně jim do obličeje stříkla vodu. Podobných scének se údajně účastnila i druhá ze zatčených žen.

Takovou akci provedly třikrát nebo čtyřikrát a dostaly za to několik dolarů. U jejich posledního terče Kim Čong-nama byla zřejmě v rozprašovači nebezpečná látka,“ řekl nejvyšší představitel indonéské policie Tito Karnavian. „Netušila, že se jedná o pokus o atentát zorganizovaný pravděpodobnými zahraničními agenty,“ dodal.

Rodina a bývalí sousedé Aisyahové v Indonésii uvedli, že jsou zatčením ženy šokováni. Aisyahová se podle agentury AP přestěhovala do Malajsie v roce 2011 se svým tehdejším manželem za prací. Šli ve stopách statisíců indonéských migračních dělníků, kteří pracují v Malajsii, kde jsou vyšší mzdy.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iFender ( 18. února 2017 08:46 )

Ten "Krasavec" na severu se smeje dale!

Zobrazit celou diskusi