Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Radnice ve Vegas hledá exorcistu. „Je tam s námi duch,“ strachují se radní

Autor: Mii - 
17. února 2017
21:52

Vegas del Genil je malé město na jihu Španělska, které kromě své gastronomie není ničím známé. V posledních dnech se zde ale řeší případ, který město dostal do světových deníků. Místostarosta obce ve zdejší radnici údajně vyfotil ducha a způsobil paniku mezi kolegy, kteří potvrzují, že v budově „něco je“. Starosta je tak nyní nucen najmout exorcistu.

Příběh začal v pátek 3. února, kdy místostarosta obce Vegas del Genil (své jméno odmítl sdělit) pozdě v noci v radnici dokončoval práci na obecním projektu. Byl tam sám. V jednu chvíli vstal, šel do koupelny a uslyšel podivné zvuky. Zároveň cítil chlad.

Jeho první myšlenka byla, že se do radnice vloupali lupiči. Rozhodl se proto nerozsvěcet a místo toho mobilem vyfotil chodbu radnice.

Když se vrátil do kanceláře a fotku zkontroloval, uviděl, že vyfotil něco, co vypadalo jako postava malé dívky. „Začal jsem hrozně panikařit,“ vysvětloval radní deníku El Mundo. V kanceláři se zamkl a svým kolegům napsal, co se děje. „Vysvobodil“ jej až kolega, který se rozhodl pro vystrašeného místostarostu do radnice přijít a doprovodit ho domů.

Následující den radnice incident řešila. K překvapení všech i další radní zmínili, že v budově cítí podivné věci a nevysvětlitelný chlad. Rozhodli se tak zkontrolovat, zda neselhalo místní topení. Inspekce ale ukázala, že je v pořádku.

Starosta zůstává skeptický

Radnice proto začala situaci řešit. Jeden z radních pozval do budovy léčitelku reiki, která potvrdila, že v oblasti cítí přítomnost nějaké entity. Reiki je forma alternativní medicíny původem z Japonska.

Radní proto nyní požadují po starostovi Leandru Martinovi, aby do města pozval exorcistu. A jemu se nechce. „Jsem skeptický. Já chlad necítím. Myslím si, že je to kolektivní psychóza,“ sdělil deníku El Mundo. „Nikdy jsem nic neviděl. Hlavně by mě zajímalo, proč lidé fotí prázdné chodby.“

Starosta také vysvětloval, že zaplacení exorcisty je moc drahé. Podle něj by se peníze měly investovat do jiných věcí.

Mezitím místostarosta, který fotografii údajného ducha pořídil, tvrdí, že si musel smazat svůj profil na Facebooku. Lidé mu psali, že je blázen a že by měl rezignovat.

Podívejte se na momentky, které také zachytily duchy:


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi