Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Valentýnské drama na letu Praha-Londýn. Řev „Alláhu akbar“ uťala až policie

Dvě Britky řvaly při valentýnském letu z Prahy do Londýna Alláhu akbar.
Dvě Britky řvaly při valentýnském letu z Prahy do Londýna Alláhu akbar.  (Autor: DailyMail)
Autor: pet - 
17. února 2017
13:25

Úterní let z Prahy do Londýna na svátek svatého Valentýna byl pro cestující v letadle hodně nepříjemným zážitkem. Na palubě letadla společnosti EasyJet totiž dvě Britky vyřvávaly Alláhu akbar, heslo, které používají teroristé těsně před útokem. Znepříjemnily tak cestu až 150 lidem a po přistání je zadržela policie. O incidentu na svém webu informoval britský deník Daily Mail.

Brit Thomas Hayward (25) se vracel se svou přítelkyní Megan Nisbet (25) z romantického pobytu v Praze domů. Jakmile se letadlo vzneslo do vzduchu, pro cestující odstartoval nepříjemný dvouhodinový let.

Dvě Britky, které seděly u jednoho z nouzových východů letadla, se začaly v průběhu letu projevovat nezdvořile a hlučně. „Ony byly opravdu hlasité a vedly podivné rozhovory z plných plic. Odmítaly být zticha, když k tomu byly vyzvány,“ řekl Thomas. Sklíčenost dalších cestujících ženám prý jen přidávala na zábavě.

Domluva letušek nepomohla

„Bylo asi 21 hodin, všichni v letadle seděli tiše, ale začínali být čím dál tím víc naštvaní,“ dodal Hayward. I přes výzvy letušky, která je také upozornila na to, že kvůli jejich hlučnosti možná nebude letadlo moct ani přistát, se ženy nezklidnily. Britky celou dobu mluvily o tom, že si myslely, že jim někdo z cestujících ukradl cigarety z tašky. V jednu chvíli dokonce řvaly i Alláhu akbar.

Při přistávání letadla obě ženy stály, aniž by si zapnuly bezpečnostní pásy. Na letišti v londýnském Stansted už na ně čekala policejní eskorta. Zatímco 150 cestujících si oddychlo, ženy vyvázly jen s upomínkou, protože se nedopustily žádného trestného činu.

Celý incident odkýval i mluvčí společnosti EasyJet: „EasyJet může potvrdit, že let EZY3068 z Prahy do Londýna dne 14. února se setkal s policejním zásahem, který byl uskutečněn v důsledku špatného chování cestujících na palubě. I když takové lety jsou vzácné, musíme je brát velmi vážně.“

Lekarsenior ( 17. února 2017 18:40 )

Ja sem neco takovyho zazil na Tanecnici v Beskydech.. Anglicani tam nebyli..

buban ( 17. února 2017 16:47 )

Neřekla bych. Spíš by fungovalo ty holky přidělit jako humanitární pracovnice do některého z těch táborů, kde ty opice parazitují. Holky by byly opakovaně uspokojeny, opice by se vybouřily - no neber to za ty prachy.

sores ( 17. února 2017 15:52 )

Však ono by se to už neopakovalo,kdyby každá dostala hodně vysokou pokutu a např. 30 hod.veřejných prací!! Je to o společnosti jak si co nastaví. Na lidi musí být bič a žádný cukr, jinak jsou z nich dobyt.ci!!! Každý si dovolí tolik, kolik je mu dovoleno, společnost dovoluje hodně a to je špatně!!!

hulimihoukolen ( 17. února 2017 15:17 )

Prostě dvě klasický vožralý britský peetche. Kdo nezažil někde na dovolené, nemůže pochopit.

ssjs ( 17. února 2017 14:13 )

 Měl jsi jít příkladem.

Zobrazit celou diskusi