Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Maťka (†4) zabil nádor na mozku: Otec dostal prezidentskou milost, aby se mohl rozloučit

Autor: lm - 
17. února 2017
11:12

Malý bojovník Matej (†4), jehož tátu koncem minulého roku omilostnil slovenský prezident Andej Kiska, zemřel. O nemocného chlapečka a jeho čtyři sourozence se starala matka, táta skončil ve vězení za podvod. Díky prezidentovi ale mohli být poslední týdny spolu.

Příběh malého Matejka dojal Slovensko k slzám. Chlapci byl diagnostikován na konci roku 2015 smrtelný nádor na mozku a každý den mohl být jeho posledním. Chlapeček na tom byl velmi špatně a vyžadoval celodenní péči, protože se nedokázal ani sám najíst. O Mateje a jeho čtyři sourozence se starala jeho maminka Veronika, táta Martin ale musel v tuto těžkou chvíli nastoupit do vězení.

Martin se dostal do basy za nezaplacený dluh ve výši 3500 eur (94,5 tisíce korun). Soudy mu výkon jeho trestu odložit odmítly. „Nejhorší bylo, když nám oznámili, že si máme synka užít, dokud je ještě tu, ale já seděl tady,“ uvedl Martin pro server Pluska.sk. Naštěstí zakročil prezident Andrej Kiska, který muži na konci minulého roku udělil milost. Jen díky němu si táta mohl užít se synem několik posledních týdnů. 

Moderátor pořadu V siedmom nebi (V sedmém nebi), kde o příběhu statečného chlapečka informovali, ve čtvrtek oznámil, že Matejko bohužel boj o život prohrál. „Přátelé, s lítostí jsme přijali před chvílí smutnou zprávu od Veroniky a Martina (příběh první milosti prezidenta Slovenské republiky), že dnes v 17:10 jejich Matejko vydechl naposledy. Manželé všem děkují za podporu, finanční příspěvky a prosí o poslední modlitbu za duši jejich synka. Odpočívej v pokoji, Matejko,“ uvedl na Facebooku.

Pořad V siedmom nebi mohou sledovat i diváci z Česka, a to každou neděli večer na kanálu Joj Family.

Zobrazit celou diskusi