Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejluxusnější modely Lamborghini mohou začít samy hořet. Vozy mají i Češi

Autor: Mii - 
16. února 2017
15:30

Legendární italský výrobce luxusních aut Lamborghini stahuje z prodeje tisíce kusů svých nejluxusnějších modelů – včetně velmi vzácného modelu Veneno. Je u nich zvýšené riziko požáru. Ohrožen je i model Aventador, který vlastní několik Čechů, například moderátor Leoš Mareš.

Zatím Lamborghini registruje sedm požárů. „V určitých podmínkách, když vozidlo má plnou nádrž, může benzin přijít do kontaktu s výfukovým systémem, a to může zvýšit riziko požáru,“ uvádí v prohlášení americký Národní úřad silniční bezpečnosti.

Požárem je ohroženo i všech 12 existujících kusů modelu Veneno. Lamborgini o tomto modelu tvrdí, že je to závodní vozidlo, které můžete legálně řídit na klasických ulicích. Prodává se za cenu od 102 milionů korun. Všechny majitele tohoto modelu Lamborghini kontaktovalo a situaci vysvětlilo.

Dalším ohroženým modelem je Aventador. Tento model vlastní i několik Čechů. Vůz se prodává od osmi milionů korun.

Úspěšný rok pro Lamborghini

Lamborghini vlastní skupina Volkswagen. Značce se daří, před několika týdny oznámila, že v roce 2016 měla rekordní prodeje. Prodala 3457 vozidel, což je meziroční nárůst o sedm procent.

Všichni majitelé postižených vozidel by měli auto vzít do servisu, kde problém spraví. Celosvětově má Lamborghini 135 prodejců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi