Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Máma (†25) čtyř dětí zemřela na rakovinu, lékaři ji poslali domů s léky proti bolesti

Autor: shp - 
5. března 2017
17:14

Mladá a krásná maminka Sadie Blackston (†25) z anglického Gravesendu zemřela úplně zbytečně na rakovinu děložního čípku. Když poprvé přišla za lékaři, odbyli ji a neudělali stěr, protože je prý příliš mladá. Domů ji poslali pouze s léky na tlumení bolesti.

A to i přesto, že její matka má bohužel s rakovinou děložního čípku bohaté zkušenosti. Když se na rakovinu později přišlo, bylo již pozdě. Sadie podstoupila chemoterapii a radioterapii, ale ty už nezabraly. Lékaři mohli už jenom konstatovat, že rakovina je ve finální fázi a je smrtelná.

Zanechala po sobě čtyři děti – Morgana (7), Kenzie (5), Ellisiu (4) a Harveyho (2). Ty po ní nyní pláčou. „Byla to milující osoba, velmi milující maminka, sestra, dcera, teta a přítelkyně,“ smutní její sestra Lizzie Blackston (23).  „Všichni milovali Sadie. Nemám dalších slov. Jsem zdevastována,“ dodala.

Přitom stačilo, aby lékaři udělali včas z děložního čípku stěr. Ve Velké Británii se stěry dělají až od 25 let, což Sadie při prvních zdravotních komplikacích ještě nebylo. Velká část veřejnosti včetně Lizzie si myslí, že tato věková hranice by měla být snížena.

bachmac ( 5. března 2017 21:11 )

Proč kritizujete státy na západ od nás.Na problémy s dýcháním doporučila praktická lékařka v malém městě na Moravě manželce ať více solí a koupí si chipsi.Během dalších 2 měsíců jí byly stanoveny další tři diagnozy-ASTMA,ZÁPAL PLIC,a MALOBUNĚČNÝ KARCINOM PLIC mezi 3- stadiem na který za čtyři měsíce zemřela v onkologickém centru v dalším malém městě.Toto je české zdravotnictví pro běžné občany.

kiwi65 ( 5. března 2017 18:47 )

 A co je na tom divnýho?Nemáš prachy,máš smůlu.To je realita kapitalistyckýho systému zdravotnictví.Dcera studovala v Británii,kamarád si přirazil do dveří prst,dostal léky na bolest,kdyby ho kámoši neodvezli do Česka,přišel by o ruku...Fakt super,a z tohoto borde.l.u si budem brát vzor????

Zobrazit celou diskusi