Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Detaily o otravě Kimova bratra: Zabíjelo ve frontě na letišti plnicí pero?

Autor: Mii - 
15. února 2017
10:30

Nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una, Kim Čong-nam, byl skutečně v pondělí v Malajsii zavražděn. Agentuře Yonhap to potvrdil šéf jihokorejské tajné služby (AIC) Lee Byong-ho. Podle něj se o to severokorejské autority pokoušely posledních pět let. Vraždu vykonaly dvě vražedkyně, které použily buď otrávené plnicí pero, nebo speciální sprej. Jedna z žen byla údajně ve středu zatčena.

Kimova vražda byla hlavním tématem úterního setkání jihokorejské tajné služby. Jako první proto AIC oficiálně potvrdila, že zemřelým občanem KLDR byl skutečně Kim Čong-nam. Potvrdila také, že se jednalo o vraždu. Způsob jejího provedení však bude předmětem dalšího vyšetřování.

Předpokládá se, že Kim Čong-nam zemřel na otravu. Tu mají na svědomí dvě vražedkyně, jejichž podobu ukázaly záběry z bezpečnostních kamer. Jedna z žen má na sobě bílý svetr s nápisem LOL, což je internetové označení hurónského smíchu. 

Bratra severokorejského vůdce podle AIC napadly zezadu pomocí otráveného spreje. Jiné zdroje zas uvádějí, že k otravě došlo pomocí kusu látky namočené v jedu nebo pomocí otrávené jehly. Americké zprávy se přiklánějí k použití otráveného plnicího pera.

Jedna z vražedkyň Kim Čong-nama měla svetr s nápisem LOL. Jedna z vražedkyň Kim Čong-nama měla svetr s nápisem LOL. | Info.cz

Ženám z letiště pomohl uniknout taxikář, který o jejich činu měl určité informace. Místní policie ho proto ve středu ráno zatkla.

Japonský zpravodajský server Kyodo News také ve středu uvedl, že ženy byly objeveny v Japonsku mrtvé. Tuto informaci však vzápětí vyvrátila informace malajské policie, která uvedla, že jedna z žen, ta se svetrem LOL, byla ve středu v souvislosti s vraždu Kim Čong-nama zatčena. Měla u sebe vietnamské cestovní dokumenty. 

BBC informuje, že zadržená žena se jmenuje Doan Thi Huong a je jí 28 let. 

Pečlivě naplánovaný čin

Vražda Kim Čong-nama se odehrála na malajském letišti. Čekal na letadlo do Macau, kde žije jedna z jeho manželek. Během stání ve frontě jej napadly dvě ženy, na což si stěžoval i místnímu personálu. Chvíli poté začal kolabovat. Zemřel při převozu do nemocnice.

Neidentifikované ženy údajně k zásahu využily chvíle, kdy se měnila letištní ochranka. Bratr vůdce KLDR tak na moment zůstal bez ochrany.

„Zemřelý tvrdil, že ho někdo chytil zezadu a držel mu obličej… hned se mu udělalo špatně,“ sdělil letištní strážník Fadzil Ahmat místním médiím. „Momentálně není žádný podezřelý. Teprve shromažďujeme důkazy.“ Dodal, že se čeká na výsledky pitvy.

Hlasité hlášení na hranicích

Armáda Jižní Koreje bude zprávu o smrti nevlastního bratra severokorejského vůdce veřejně hlásit na hranicích s KLDR. Chce tím poukázat na brutalitu svých sousedů.

„Použijeme reproduktory, abychom lidem oznámili vraždu Kim Čong-nama. Hlavně se to musí dozvědět severokorejští občané žijící u hranic,“ uvedl agentuře Yonhap zdroj z jihokorejské armády.

Reproduktory jsou jedním nástrojů, které Jižní Korea používá k psychologické výchově pohraničí. KLDR podobný způsob odsuzuje.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Hunt ( 15. února 2017 15:21 )

krach00nes používáš jen nafukovací pannu a vibrátor,potrate Jiřinky Švorcové?

Hunt ( 15. února 2017 15:16 )

A Klaus?

zednik ( 15. února 2017 14:37 )

Plnící pero - akce za kterou by se nemusel stydět ani Jakub Bondů

Hunt ( 15. února 2017 13:56 )

carminej si honem svého Nagana k makovici a ...

Hunt ( 15. února 2017 13:53 )

balika:Nechceš si sám podříznout chřtán,ať se netrápíš?

Zobrazit celou diskusi