Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Úkladná vražda Kimova ostudného bratra. Otrávily ho dvě ženy v Malajsii

Autor: Mii - 
14. února 2017
13:40

Kim Čong-nam, nevlastní bratr vůdce Severní Koreje Kim Čong-una, byl zavražděn v Malajsii. Zemřel při převozu do nemocnice poté, co zkolaboval na letišti v malajské metropoli Kuala Lumpur. Malajská média informují, že bratra známého diktátora otrávily dvě vražedkyně.

Událost se podle médií odehrála v pondělí večer. Nejprve nebylo jisté, kdo muž je, proto malajská policie agentuře Reuters jen sdělila, že při převozu z letiště zemřel neznámý severokorejský občan. Až později byl identifikován jako nevlastní bratr vůdce KLDR.

Předchozí vůdce Severní Koreje, Kim Čong-il, a otec Kim Čong-una a Kim Čong-nama si jako svého následovníka zvolil Kim Čong-una proto, že Kim Čong-nam mu v roce 2001 podle jeho slov udělal ostudu. Snažil se totiž dostat pomocí falešného pasu do Japonska, kde se chtěl prý podívat do Disneylandu v Tokiu.

Pronásledovaný syn

Uvádí se ale také, že jejich otec plánoval jako svého následovníka Kim Čong-una odjakživa. A svého prvorozeného syna Kim Čong-nama dlouhá léta nechával sledovat. Bál se, že by nástup Kim Čong-una do čela KLDR ohrozil.

Kim Čong-nam se ale pronásledování nezbavil ani za vlády Kim Čong-una. V roce 2014 se nechal slyšet, že jeho život je v ohrožení, protože vládu svého bratra veřejně kritizuje. Tehdy se objevily i informace, že severokorejský agent se snažil Kim Čong-nama zavraždit už v roce 2011 v Macau, ale ochránila ho jeho ochranka.

Několik manželek a milenka

Kim Čong-nam byl ve světě znám svými extravagantními aktivitami. Podle jihokorejského listu The Chosun Ilbo měl dvě manželky, minimálně jednu milenku a řadu dětí.

Jeho první žena, Shin Čong-hui, žije v domově naznaném Dračí vila na předměstí Pekingu. Jeho druhá žena, Lee Hye-kyong, a jejich syn Han-sol a dcera Sol-hui, žijí v panelovém domě v Macau. Jeho milenka, bývalá letuška aerolinek Air Koryo, žije také v Macau. V Macau byl proto často vídán, většinou v kasinech.

Deneček ( 15. února 2017 10:31 )

CIA opět v akci?

ninga ( 14. února 2017 15:41 )

Kde je Karmín, aby nám sdělil, že po zásahu severokorejských agentek je svět zase lepší místo k životu?

nezadat1 ( 14. února 2017 15:09 )

Ještě nejsou večerní správy na ČT.Pak může být vše jinak.

frantacizek ( 14. února 2017 15:09 )

on je jak ten vietnamský herec z té telenovely Kuře na Primě, nebo kde hraje, nebo to je na Nově Ulice. Až budou točit o Kimovi, mohl by zaalternovat.

santikxauz ( 14. února 2017 14:18 )

To se divím,že to nesvedli na Putina,naši xenofobové by to určitě svedli.

Zobrazit celou diskusi