Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdo se moc chlubí selfie, má často málo sexu, tvrdí studie. Rozkryla i koťátka

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: nka - 
8. února 2017
15:05

Lidé, kteří na sociálních sítích často sdílejí fotky sama sebe, nejsou většinou spokojeni se svým intimním životem. Podle ruského serveru Moskovskij komsomolec to ukázal výzkum vědců z univerzity v americkém Massachusetts.

Jak napsal ruský server, výzkumníci podrobili analýze přes 220 tisíc účtů na sociálních sítích. Většina lidí, kteří na své stránce měli převahu autoportrétů nebo jiných fotografií sebe sama, přiznala nespokojenost se svým sexuálním životem. Celé dvě třetiny mužů a 82 procent žen si postěžovaly, že mají méně sexu, než by rádi, nebo měli výhrady k jeho kvalitě.

Kdo svůj intimní život hodnotil shovívavě, byli naproti tomu lidé, kteří rádi sdílejí fotografie krajiny. Neznamená to ale, že by se postelovým hrátkám věnovali výrazně často. Pouze neměli větší připomínky ani ke kvalitě, ani ke kvantitě.

Pozor na koťátka i citáty

Naopak velkou roli hraje sex překvapivě v životě těch uživatelů, kteří na svou stránku často přidávají obrázky koťat a dalších zvířat. Ty podle výzkumníků naznačují, že dotyčný je buď sexuálně zcela naplněn, anebo naopak těžce nese nedostatečnou rozmanitost svých sexuálních partnerů.

Kdo trpí samotou, nebo je ve vztahu nešťastný, ten pak podle výzkumu rád své přátele na sociální síti oblaží moudrým citátem nebo odkazem na psychologický výzkum. Tito lidé přitom podle průzkumu většinou nemají sílu, aby ve svém životě cokoliv změnili.

Nad tím, zda je možné odhalit osobnost člověka z jeho profilu na sociální síti, již vědci bádají delší dobu. Existuje řada algoritmů, které mají být schopny s vysokou pravděpodobností odhadnout věk, inteligenci, sexuální orientaci a dokonce i charakter daného uživatele.

 

salto ( 9. února 2017 09:37 )

V životě jsem neudělal jediné selfie, ale s přibývajícím věkem to jde s tím sexem z kopce

Zobrazit celou diskusi