Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapec (19) předstíral nevyléčitelnou rakovinu: Chtěl čerpat výhody od charit a neziskovek

Autor: aba - 
5. února 2017
20:17

Eli Stewart z Anglie je právě vyšetřován policií. Ta ho podezřívá z toho, že pouze předstíral, že trpí nevyléčitelnou formou rakoviny a že mu zbývá pouhých šest měsíců života.  Prý tak čerpal výhody charitativních organizací. Jeho matka tohle nařčení razantně odmítá.

Na svém facebookovém profilu sice Stewart sdílel fotku, na které má oholenou hlavu a v ruce zavedenou kanylu, ale to podle patrona jedné z charitativních organizací nic nedokazuje. Otazníků je totiž v celé kauze více, než dost.

Před dvěma lety kontaktoval chlapec několik charit s tím, že má rakovinu a zbývá mu půl roku života. Lékaři mu měli najít nádory v plicích a žaludku. Od té doby čerpal výhod, které mu charity nabízely. Jako studentu hudby mu jedna z nich věnovala kytaru za více než třicet tisíc. Jiná mu zaplatila výlet do Belfastu na výstavu o Titaniku.

Pro tu pak Stewart i uspořádal charitativní koncert. Jeho výtěžek měl jít na nemocné teenagery, ale patron organizace popírá, že by od něj kdy viděl nějaké peníze. Naopak to on upozornil na zvláštnosti ve Stewardově případu.

„Nejdříve to byla rakovina. Pak to byla epilepsie. Pak prý transplantace srdce a záchvaty. Začalo mi to všechno připadat divné. Když sem se ho na to zeptal, tak mlžil ale nakonec mi přeposlal sérii emailů od lékařky, která se o něj měla starat. Když jsem ale její kancelář kontaktovat zpátky, abych si ověřil pravost emailů, bylo mi řečeno, že je nikdy neposlali a nic o tom nevědí,“ krčí rameny patron. Facebookový profil chlapce byl smazán ve chvíli, kdy se o případ začali zajímat policisté. 

pavelkopeckyjezmrd ( 5. února 2017 20:50 )

 Ať hajzl dostane všechny nemoce, které si vymýšlel. Kripl hnusnej.

Zobrazit celou diskusi