Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeď na hranici s Mexikem bude stát do dvou let, doufá ministr Kelly

Autor: ČTK, deb - 
2. února 2017
18:31

Americký ministr vnitřní bezpečnosti John Kelly doufá, že zeď na hranici s Mexikem bude hotová do dvou let. Kelly to řekl ve čtvrtek v rozhovoru s televizí Fox News, z nějž citovala agentura Reuters. Zeď bude podle Kellyho nejprve postavena tam, kde je to nejvíce potřeba, a poté dokončena.

Vybudování zdi kvůli nekontrolované migraci a pašování drog slíbil nový americký prezident Donald Trump voličům už během volební kampaně a krátce po svém nástupu do Bílého domu vydal exekutivní příkaz ke stavbě. Zeď má být 3200 kilometrů dlouhá. Mexiko výstavbu zdi dlouhodobě odmítá. 

Kelly se také domnívá, že Kongres „relativně rychle“ uvolní na stavbu peníze. Vztahy mezi oběma zeměmi se vyhrotily minulý týden, když mexický prezident Enrique Peňa Nieto zrušil návštěvu USA plánovanou na toto úterý kvůli sporu o financování zdi.

agfor ( 2. února 2017 21:07 )

Když dva dělají totéž, není to totéž. To bylo kříku z USA, když se chtěli slušní občané v Matiční ulici oddělit od chamradě zdí. Museli ji zbourat. Proč se nyní Trump opičí a co na to američtí aktivité ?

Zobrazit celou diskusi