Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Safia S. (16) jménem ISIS vrazila strážníkovi nůž do krku. Čeká ji 6 let vězení

Autor: ČTK, pet - 
26. ledna 2017
12:33

Na šest let do vězení poslal ve čtvrtek německý soud šestnáctiletou Safii S., která loni nožem zaútočila na čtyřiatřicetiletého policistu a vážně ho přitom zranila. Šlo o první čin ve jménu takzvaného Islámského státu v Německu. Dívce hrozilo až deset let odnětí svobody.

Safie S. si loni 26. února na hlavním nádraží v Hannoveru všimla dvojice policistů, kterým přišlo zvláštní, že je dívka sleduje. Když ji požádali, aby se legitimovala, vrazila znenadání jednomu z nich nůž do krku a vážně ho zranila. Druhý policista dívku přemohl a zatkl.

Státní zastupitelství požadovalo pro dívku, která čin spáchala jako patnáctiletá, trest ve výši šesti let odnětí svobody za pokus o vraždu, těžké ublížení na zdraví a podporu Islámskému státu. Obhajoba žádala o mírnější trest výhradně za těžké ublížení na zdraví.

Soud v Celle v Dolním Sasku, který se uskutečnil za přísných bezpečnostních opatření, rozhodoval vzhledem k věku Safie S. s vyloučením veřejnosti a nakonec se podle německých médií přiklonil jednoznačně na stranu obžaloby.

sores ( 22. února 2017 11:20 )

Němčouři dokazují že jsou h.ov.ada! Proč ta č.u.b.ka nedostala min.10 let nebo není potrestaná muslimským způsobem, což by bylo zabití. Stejně až vyleze tak se pomstí a zabije. Černá rasa není normální.

agfor ( 26. ledna 2017 15:22 )

Proč ji nesoudili podle práva šarija. Mohla vyfasovat ještě aspoň 50 ran bičem denně.

fotrpjotr ( 26. ledna 2017 15:08 )

Proč tak málo

londynskypes ( 26. ledna 2017 14:18 )

adalberta taky koukam jako blazen

gabreta ( 26. ledna 2017 13:42 )

"Druhý policista dívku přemohl a zatkl". Policistu okamžitě potrestat! Dívku měl ne jen přemoci ale i zastřelit! Jediný řešení při takových útocích, bez jakéhokoli slitování! Vracet těm zmetkům stejnou minci!!

Zobrazit celou diskusi