Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trumpa střežil bodyguard s umělou rukou. Co odhaluje bezpečnostní teorie?

Autor: aba - 
25. ledna 2017
15:54

Inaugurace nového prezidenta USA Donalda Trumpa se stala na internetu terčem mnoha diskuzí a vtipů. Jedna z nejnovějších teorií se opírá o fotografie, pořízené během slavnostního průvodu Trumpa směrem k Bílému domu. Ty zachycují jednoho z bodyguardů, který drží ruku ve velice nepřirozené poloze, a tak se vyskytly spekulace, že má nasazenou umělou protézu, aby ve své pravé ruce mohl držet zbraň.

Po složení přísahy se Donald Trump se svojí ženou a dětmi, obklopen desítkami více či méně tajných bodyguardů, vydal směrem po Pensylvania Avenue, která vede k Bílému domu. Ulice je dlouhá přes tři kilometry a během inaugurace byla lemována zástupy příznivců, kteří se přišli na nového prezidenta podívat, a tak během slavnostní procházky měli muži, jež Trumpa obklopovali, co dělat s bezpečností.

Internetoví nadšenci si na fotografiích, pořízených během tohoto průvodu, všimli jednoho konkrétního bodyguarda, který kráčel za prezidentským párem a velice nápadně udržoval ruce stále ve stejné poloze. Levou ruku měl rozevřenou a zdviženou k hrudníku, pravou zatnutou v pěst a ruce se mu lehce dotýkaly.

To vedlo ke spekulacím, že měl nasazené umělé protézy a vlastníma rukama pod kabátem svíral zbraň, připraven vystřelit na kohokoli, kdo by se pokusil novému prezidentovi ublížit. Toto tvrzení ale později vyvrátil další z uživatelů, který nahrál fotku, na které muž s prsty na rukou pohnul do jiné polohy.

Posledním prezidentem USA, který byl na veřejnosti zabit střelcem, byl J. F. Kennedy v roce 1963, ale Trump svými názory a postoji rozpoltil zemi tak, jako dlouho před ním nikdo, a proto mají tajné služby strach, že by se útok mohl opakovat, a neponechávají nic náhodě. 

novi ( 25. ledna 2017 18:26 )

Fantomas jasně mlžil☺

sakajeva ( 25. ledna 2017 17:52 )

Také jsem si vzpomněla na Fantomase a inspektora v podání Luise de Funése. To se asi v Americe dívali na staré komedie a odkoukali to. Zajímalo by mě, jestli také umělé ruce mají klouby a umí se naoko vzdávat, jako to uměl komisař Juve v podání Luise de Funése.

majojo ( 25. ledna 2017 17:47 )

Mně zas napadl Hogo Fogo v Limonádvém Joeovi a ředitel čaodějnické školy v Saxaně.

Zobrazit celou diskusi