Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kriminálka varuje: Islamisti můžou v Německu otrávit vodu a jídlo

Němci se bojí chemického útoku.
Němci se bojí chemického útoku.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bru/ČTK - 
24. ledna 2017
09:33

Německá vláda a Spolkový kriminální úřad (BKA) varují před možností útoku chemikáliemi. Uvedl to dnes deník Bild s odvoláním na zprávu spolkové vlády analyzující rizika v oblasti civilní ochrany.

Islamisticky motivovaní pachatelé jsou ochotní a schopní opatřit si větší množství chemikálií a tyto také použít, je přesvědčen BKA. Za jednu z realistických variant považuje zpráva možnost chemického útoku na zásobování pitnou vodou například u rodinných domů, které obývá několik rodin. Nevylučuje ani snahu o otravu potravin.

Vysoké riziko mohou podle analýzy představovat útoky na zařízení chemického průmyslu nebo transporty chemikálií.

Zpráva podle Bildu obsahuje také podrobnou analýzu toho, jak jsou bezpečnostní složky, nemocnice nebo záchranka na možný chemický útok připraveny.

Německo loni čelilo několika islamisticky motivovaným teroristickým činům. Při žádném z nich ale nebyly k útoku použity chemikálie. Nejkrvavějším byl prosincový útok kamionem na vánoční trh v Berlíně, který si vyžádal 12 obětí a desítky zraněných.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

londynskypes ( 24. ledna 2017 17:11 )

tak je měli vyhnat i s merkelkou

Xeen ( 24. ledna 2017 10:52 )

Nejen vodu, stačí se nechat nějakou neziskovkou zaměstnat v pekárně, mlékárně atd.. Abdula Merkelová prostě otevřela Pandořinu skříňku. Tahle její chyba se nedá opravit v řádu let, spíš desetiletí. A zatím to o nějakou snahu o nápravu nevypadá.

istyl ( 24. ledna 2017 10:28 )

ta zvracenost tohoto náboženství je neomezena a tak by se mělo s nimi i nakládat...jestliže nemci mají strach z chemikalii, utečou jim utoky na elektrinu, plyn, dopravnimi prostředky...když jsou schopni vzit jako kryti i nemluvne, je ta zvracenost maximalni...a jestliže jsou schopni takto uvazovat, nezaslouzi si stricne jednani i když ti další jen mlci...

fotrpjotr ( 24. ledna 2017 10:12 )

To ale nemá s migrací nic společného,jak nám neustále tvrdí.

andorea ( 24. ledna 2017 09:56 )

 Němci, víte komu poděkovat...

Zobrazit celou diskusi