Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vlak nedaleko indické metropole vykolejil, nehodu nepřežilo 36 lidí

Autor: jer, ČTK - 
22. ledna 2017
19:59

Nejméně 36 mrtvých a desítky zraněných si podle nejnovější bilance vyžádala nehoda vlaku, který v sobotu večer vykolejil v indickém státě Ándhrapradéš na východě země. Informovaly o tom v neděli místní úřady.

Podle serveru stanice BBC v troskách vykolejených vagonů ještě zůstává uvězněno hodně lidí a záchranáři varují, že bilance neštěstí se ještě může zhoršit. Podle mluvčího železnic záchranářské týmy pracovaly celou noc ve snaze pomoci přeživším. Příčina nehody vlaku, který směřoval do města Bhuvanéšvar, jež je metropolí indického státu Urísa, zatím není známá.

Indická železniční síť je třetí nejdelší na světě, ovšem chybí jí moderní signalizační a komunikační systémy. Železniční nehody jsou proto v zemi poměrně časté. Obvykle jsou připisovány špatné údržbě, zastaralému vybavení a lidským chybám.

V listopadu zahynulo přes 130 lidí a další desítky utrpěly zranění, když z kolejí sjelo 14 vagonů osobního vlaku. Na východě Indie také operují maoističtí povstalci. Jejich sabotáž na železnici ve východoindickém státě Bangla způsobila v květnu 2010 srážku dvou vlaků s nejméně 146 mrtvými.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi