Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté unesli a zavraždili obchodníka. „Zabil bych je,“ hřímá prezident

Autor: Alexandr Božilov - 
21. ledna 2017
21:50

Kriminální skupina, ve které bylo i několik policistů, na Filipínách unesla a následně zavraždila jihokorejského byznysmena. Tragický incident, za který už se omluvil šéf policie, rozpálil doběla filipínského prezidenta. Ten otevřeně řekl, že by prý zainteresované policisty nejraději zabil.

Jihokorejský občan Jee Ick-joo byl unesen ze svého domu v Angeles City, kterému se také přezdívá „město hříchů“, v říjnu loňského roku. Únosci, mezi kterými byli také minimálně tři policisté, ho následně z neznámých příčin uškrtili. Nadále však předstírali, že je byznysmen živý, a žádali rodinu o výkupné. Žena oběti jim tak vyplatila nejméně 100 tisíc dolarů (přes 2,5 milionu korun). Jeden z policistů pak spálil tělo v krematoriu.

„Nejraději bych zmizel z tohoto světa, protože to, co někteří mí muži udělali, je neuvěřitelná ostuda,“ kál se podle stanice BBC na tiskové konferenci policejní šéf Ronald Dela Rosa. Všechny přítomné ale zároveň ujistil, že se jedná o naprosto ojedinělý případ.

Šéf filipínské policie Ronald Dela Rosa Šéf filipínské policie Ronald Dela Rosa | EPA

Ještě dál zašel ve svém vyjádření svérázný filipínský prezident Rodrigo Duterte: „Nejraději bych zabil všechny policisty, kteří jsou součástí zločineckých struktur, ale bohužel nemůžu. Není to legální.“ Pro Duterteho je případ o to horší, že pachatelé jako záminku k únosu využili údajnou drogovou razii.

Právě filipínský prezident totiž ihned po svém nástupu do funkce vyhlásil totální válku proti všemu, co nějakým způsobem souvisí s drogami. V důsledku tohoto rozhodnutí už zemřely tisíce lidí.

Ke smrti Jee Ick-jooa se už vyjádřil také jihokorejský ministr zahraničí Yun Byung-se. Uvedl, že je vraždou hluboce šokován, a vyjádřil přání, aby pachatelé stanuli před soudem. Dá se předpokládat, že v tomhle ohledu ho Duterte nezklame.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 22. ledna 2017 06:45 )

Už se to tomu zk*rvysynovi začalo vymykat z ruk.

Zobrazit celou diskusi