Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Trump na nic nečeká a mění po Obamovi Oválnou pracovnu. Co nechal vyhodit?

Autor: ČTK, pet - 
21. ledna 2017
12:58

Během několika prvních hodin svého působení v Bílém domě stačil americký prezident Donald Trump vyměnit dekoraci v Oválné pracovně. Když tam v pátek přišli novináři, našli závěsy kolem oken ve zlaté barvě, vyměněný nábytek a také koberec na zemi.

Koberec předchozího prezidenta Baracka Obamy s vetkanými výroky nahradil koberec zlaté barvy s girlandami na obvodu, což pamětníkům připomnělo koberec, který Oválnou pracovnu zdobil za vlády George Bushe mladšího.

Donald Trump ve své Oválné pracovně v Bílém domě stvrzuje svým podpisem nového ministra obrany. Donald Trump ve své Oválné pracovně v Bílém domě stvrzuje svým podpisem nového ministra obrany. | Reuters

Závěsy, které byly ještě před několika hodinami červené, nahradily zlaté. Z nábytku Trump na místě ponechal stůl vyrobený ze dřeva britské fregaty Resolute. Do pracovny se vrátila busta Winstona Churchilla, kterou Obama nechal odstranit. Kritiku Obama odrážel tím, že potřeboval místo pro bustu Martina Luthera Kinga juniora a že Churchill byl přemístěn na viditelné místo před jeho soukromou pracovnu, takže ho vídá každý den. Kingova busta byla v pátek stále v Oválné pracovně na malém stolku a Trumpův mluvčí Sean Spicer neopomenul její fotografii umístit na Twitter.

Američtí prezidenti mají volné ruce při vybavování prostorů Bílého domu a je zvykem, že Kongres náklady odsouhlasí. Prezident může na vybavení použít i vlastní prostředky.

 

Petroblesk ( 22. ledna 2017 10:32 )

Finally. Long live White America!

janetazahro ( 21. ledna 2017 20:26 )

 Omlouvam se Repelos, ta vytka v pravopisu patri RENTIERSKEJ !!!

janetazahro ( 21. ledna 2017 20:23 )

 Uz jsem te nekolikrat upozornovala na tvuj pravopis REPELOS ! Nepise se president ale PREZIDENT ! Do Bileho domu se nastehoval POPULISMUS ! Pisi svetova media .

janetazahro ( 21. ledna 2017 18:46 )

 REPELOS neumi nic jinyho nez tepat do mrtvyho Havla. Velmi trapny. Zrejme ma problemy se v porevolucnim obdobi uzivit. Ani se nedivim, kdyz ma jen na to, aby nas tady masiroval neustale stejnymi agitacemi.

gabreta ( 21. ledna 2017 17:15 )

To je asi prvně, kdy se bohatej běloch, stěhuje do baráku po černochovi!!

Zobrazit celou diskusi