Prezident Trump triumfálně přivítal své příznivce na prvním inauguračním bále slovy: „No, dokázali jsme to. Dokázali jsme to. Započali jsme tuhle cestu a říkali, že my, my, a já, my nemáme šanci, ale my jsme věděli, že vyhrajeme, a vyhráli jsme.“ Při těchto slovech stála po jeho boku na pódiu první dáma.

Na druhém z inauguračních bálů Trump zavedl řeč na své časté komentáře na Twitteru. Účastníků plesu se zeptal, zda má v komunikaci na svém twitterovém účtu pokračovat, a dav zaburácel na souhlas. Trump prohlásil, že Twitter, kde má přes 20 milionů sledujících, mu dává možnost „obcházet nečestná média“. Také před tisícovkami hostů prohlásil, že „teď začíná zábava!“ a slavnostní akce označil za krásné.

Podívejte se na první tanec prezidentského páru:

Video
Video se připravuje ...

První tanec prezidentského páru Donalda a Melanie Trumpových Reuters

Na třetím plese Trumpová poděkovala shromážděným příslušníkům americké armády. „Je mi ctí být vaší první dámou,“ řekla. „Budeme bojovat. Vyhrajeme. A učiníme Ameriku opět velkou,“ nechala se slyšet.

Někdejší modelka Melania Trumpsi na plesy oblékla bílé šaty z dílny francouzského návrháře Hervého Pierra, které pomáhala navrhnout. Zvolila model s odhalenými rameny a vysokým rozparkem, doplněný tenkým červeným páskem. Vlasy si nechala rozpuštěné ve vlnách spadající jí na ramena.

První dcera AmerikyIvanka Trump (35) se na plese objevila v princeznovské róbě s nabíranou sukní a dlouhými rukávy od návrhářky Caroliny Herrera. Doprovod jí dělal manžel Jared Kushner. Nejmladší dcera novpečeného amerického prezidenta Tiffany Trump (23) oblékla šaty bez ramínek z dílny Simin Couture, návrhářky, kterou sama pomohla objevit.

VŠE O DONALDU TRUMPOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE >>

Fotogalerie
194 fotografií