Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z hotelu zavaleného lavinou vytáhli 4 živé. Ozývají se další hlasy

Autor: ČTK, abo - 
21. ledna 2017
08:43

Z trosek lavinou zasypaného hotelu ve střední Itálii záchranáři v noci na dnešek vyprostili další čtyři živé lidi, což zvyšuje počet zachráněných na devět. Informovala o tom dnes italská záchranná služba. Pět lidí bylo vyproštěno už v pátek. Lavina na hotel, v němž bylo kolem 30 lidí, spadla ve středu krátce po zemětřesení, které zasáhlo střední Itálii.

V noci se podařilo z hotelu Rigopiano vyprostit dvě ženy a dva muže. Záchranáři se k nim prokopali pomalým tempem z obav, aby nezasypali vzduchové kapsy, které ve zřícené stavbě zůstaly.

V pátek byly zachráněny čtyři děti a jedna žena, záchranáři zjistili, že pod troskami je nejméně deset živých lidí.

Záchranáři vytáhli ze zavaleného hotelu v Itálii další čtyři živé lidi. Záchranáři vytáhli ze zavaleného hotelu v Itálii další čtyři živé lidi. | ČTK, EPA, REUTERS

V noci na dnešek byla také vytažena těla dvou mrtvých žen, což zvyšuje počet nalezených obětí neštěstí na čtyři. Dva mrtví byli odvezeni už dříve. Podle úřadů se stále pohřešuje nejméně 15 lidí.

Italské sdělovací prostředky dnes oznámily, že v noci byly z trosek slyšet hlasy, ale je prý obtížné určit, kde přesně lidé jsou. Záchranáři ale tuto informaci nepotvrdili. Jejich mluvčí Luca Cari řekl, že práce budou pokračovat ve dne v noci, dokud nebudou nalezeni všichni, kdo v hotelu byli.

Na místo se první záchranářský tým dostal ve čtvrtek brzo ráno, vyproštění jsou převáženi vrtulníky do pobřežního města Pescara, kde čekají příbuzní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi