Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Usáma bin Ládin nesouhlasil s ISIS: Byli pro něj příliš násilní a brutální

Autor: lm - 
29. ledna 2017
16:47

Usáma bin Ládin opovrhoval Islámským státem. Myslel si o něm, že je příliš násilný a brutální. Stojí to v dokumentech, které o obávaném teroristovi shromáždila americká vláda.

Obamova vláda odtajnila další sérii dokumentů, tentokrát o strůjci teroristických útoků z 11. září Usámovi bin Ládinovi. Stojí v nich i to, že se vůdce Al-Káidy neztotožňoval s názory radikálních odnoží této teroristické organizace. Z jedné z těchto odnoží se později stal právě Islámský stát. Bin Ládin se obával, že „násilné a brutální“ teroristické činy naopak odradí muslimy od toho, aby se k Al-Káidě přidávali.

Z dokumentů dále vyplývá, že Usáma bin Ládin byl poměrně paranoidní a bál se, že íránští agenti jeho syny pod falešnou záminkou očipují, aby je mohli sledovat. Jeho dva synové totiž byli v Íránu v domácím vězení. „Pokud vám dají injekci, mohl by v ní být ukrytý mikročip,“ varoval je dopisem.

Složka obsahovala ale i další důvěrné dopisy teroristy, mimo jiné adresované jeho matce. Bin Ládin v jednom z nich matce napsal, že mu moc chybí a že si krátí čas v úkrytu šitím. Svěřil se také, že trpí malárií a tyfem.

Znepokující jsou zejména dopisy mezi Bin Ládinem a jeho lékařem. V nich mu popisuje, jak jsou jeho „bratři“ frustrovaní, protože panuje „nedostatek manželek“. Nesezdaným bojovníkům proto povolil masturbaci, aby sexuální napětí ventilovali.

Usáma bin Ládin byl viněn z celé řady teroristických útoků po celém světě již od roku 1998. Při tom největším z 11. září 2001 zahynuly tři tisíce lidí. Čtyřiapadesátiletý bin Ládin byl zabit před šesti lety, 2. května 2011, při akci speciálního amerického komanda v Abbottábádu poblíž pákistánské metropole Islámábádu. Jeho mrtvé tělo bylo poté vhozeno do Arabského moře z paluby americké letadlové lodě USS Carl Vinson.

Video  Dům, kde byl zabit Usáma bin Ládin.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Slooter ( 30. ledna 2017 11:57 )

 Až na to že Bin Ladin umřel dřív než vznikl Islámský stát.

Zobrazit celou diskusi