Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trump se poklonil padlým vojákům. Jeho vláda má prý nejvyšší IQ

Autor: ČTK, val - 
19. ledna 2017
23:02

Den před svým uvedením do funkce prezidenta USA ve čtvrtek Donald Trump a jeho rodina v doprovodu viceprezidenta Mikea Pence uctil památku padlých vojáků na Arlingtonském národním hřbitově u Washingtonu. Jedná se o tradiční součást inauguračního programu.

V krátkém ceremoniálu Trump položil věnec ke hrobu neznámých amerických vojáků a mlčky a s rukou přiloženou k srdci uctil jejich památku. Pietní akt je tradičním počátkem inauguračního programu, který v pátek v poledne vyvrcholí složením prezidentského slibu.

Doprovázela ho manželka Melanie, děti a vnuci. Na ústředním armádním pohřebišti jsou uloženy ostatky zhruba 400 tisíc příslušníků americké armády.

Ještě před návštěvou Arlingtonského hřbitova se Trump zastavil ve svém hotelu, který stojí nedaleko Bílého domu. Setkal se tam se špičkami republikánských poslaneckých klubů. „Chci, aby svět věděl, že nám to jde spolu skvěle dohromady,“ řekl Trump poslancům, z nichž řada ho během volební kampaně kritizovala za nemístné výroky.

Trump využil příležitosti, aby pochválil svou budoucí vládu, jejíž sestavení ve čtvrtek dokončil. Prohlásil, že jde o „kabinet se zdaleka nejvyšším IQ ze všech předchozích kabinetů“. Dal rovněž slovo své manželce Melanii. „Zítra začínáme pracovat. Je před námi mnoho příležitostí a spousta věcí, o které se musíme postarat,“ řekla Slovinka, která se za několik hodin stane první dámou USA.

Vše o inauguraci Donalda Trumpa čtěte ZDE >>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sofia1 ( 1. února 2017 19:59 )

Zobrazit celou diskusi