Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž potřeboval vydělat peníze na operaci svého syna: Nechal se od lidí na ulici bít za poplatek

Autor: aba - 
22. ledna 2017
21:59

Dojemný příběh pana Fuguie z Pekingu nemůže nechat nikoho chladným. Jeho syn se narodil s oční vadou, a pokud nepůjde na operaci, oslepne. Rodina je ale velice chudá, a tak se jeho otec rozhodl zkusit vydělat peníze jinak. Klečel na ulici a prosil kolemjdoucí, aby ho udeřili holí.

Zoufalý otec seděl v zimě na zemi pouze ve spodním prádle, se sklopenou hlavou a v ruce držel hůl, kterou v uctivém gestu nabízel kolemjdoucím, aby ji za poplatek využili a udeřili ho. Na tabuli, která stála za ním, bylo uvedeno jeho jméno, telefon, číslo účtu a důvod, proč to všechno dělá.

Za jeden úder si účtoval 10 jüanů, tedy asi třicet sedm korun. Pro operaci svého ročního syna potřebuje vybrat 370 tisíc korun, pokud se mu to nepovede, jeho syn oslepne. „Nechci, aby oslepl. Chci, aby se o sebe mohl postarat sám. Myslíte si, že si to užívám, klečet na ulici? Chtěl bych žít normální život, ale já a moje žena teď nemůžeme, musíme se postarat o synka,“ řekl v rozhovoru pro čínská média.

Od doby, kdy byl jeho příběh zveřejněn mu začala veřejnost posílat peníze. Celkem už prý jako charitativní dar dostala rodina zhruba 187 tisíc. Pan Fuguie slibuje, že se pokusí najít vhodnější způsob, jak vydělat zbytek. Ale už i tohle mu stačí na to, aby syna zapsal na pořadník a zajistil datum operace. Podle zpráv mu lidé na ulici skutečně dávali po 10 jüanech, ale nikdo nevyužil možnosti muže udeřit. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 23. ledna 2017 07:56 )

Chudoba a bída komunizmu. Toto sem nám chce pan hradní chrchla Zeman natáhnout!!!!

Zobrazit celou diskusi