Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vysmátá selfie nad hromadami mrtvol: Lidi si fotí nevkusné fotky v památníku holocaustu, umělec jim poslal drsný vzkaz

Autor: aba - 
18. ledna 2017
22:06

Shahak Shapira je izraelský spisovatel a satirik a nyní stojí za novým projektem, který nazval Yolocaust. Na webové stránce věnované tomuto projektu ukazuje selfie a ostatní fotky, které si lidé pořídili u památníku holocaustu, a kombinuje je se skutečnými historickými fotkami z koncentračních táborů.

„Žádná jiná událost v historii se holocaustu nevyrovná a je na každém z nás, jak se rozhodneme chovat na památníku, věnovaném šesti milionům zabitých Židů,“ píše na webové stránce yolocaust.de.

Fotky umělec sesbíral na sociálních sítích jako je Facebook, Twitter nebo seznamkách jako Tinder a zkombinoval je s historickými fotografiemi z nacistických lágrů. Původní komentáře, sdílení a označení u fotek ale nechal, a o to mrazivěji působí.

Yolocaust je spojení slov holocaust a yolo, což je americká zkratka pro výraz „you only live once,“ který se dá přeložit jako „žiješ jenom jednou“. Tento výraz je velice populární mezi mladými lidmi jako komentář k více či méně bláznivým zážitkům. Památník, na kterém byly fotky pořízeny, se skládá z celkem 2 711 betonových kvádrů a rozkládá se na ploše 19 000 metrů čtverečních.

londynskypes ( 19. ledna 2017 14:22 )

protože jich bylo nejvic..

Zobrazit celou diskusi