Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exprezident Bush skončil v nemocnici. Kvůli dýchacím potížím

Autor: ČTK - 
18. ledna 2017
13:25

Bývalý americký prezident George Bush starší byl v sobotu převezen do nemocnice v texaském Houstonu kvůli dýchacím obtížím. Oznámil to dnes mluvčí rodiny dvaadevadesátiletého někdejšího politika s tím, že léčba zabírá.

"Lékaři a všichni jsou za to rádi a my doufáme, že bude brzy propuštěn," napsal mluvčí Jim McGrath agentuře Reuters v e-mailu.

Bush, jenž byl hlavou USA v letech 1989-1993, žije v Houstonu se svou ženou Barbarou. Jeho syn George Bush mladší usedl v Bílém domě v roce 2001 a znovu byl zvolen v roce 2004. Bush starší je také otcem bývalého guvernéra Floridy Jeba Bushe, který loni usiloval o republikánskou nominaci do prezidentských voleb.

Bush starší se podle agentury Reuters v posledních letech pohybuje na kolečkovém křesle a v roce 2014 byl dvakrát hospitalizován, jednou na několik týdnů se zápalem plic a podruhé kvůli dýchacím potížím. V roce 2015 si po pádu v rodinné rezidenci ve státě Maine poranil krk. Od svých devadesátin se Bush na veřejnosti příliš neobjevuje.

suov ( 18. ledna 2017 14:20 )

To je ten co tvrdil že Irák, myslím to byl, že má jaderné zbraně? Nic se nenašlo,měli ho soudit takže si to vymyslel, měli ho zavřít,,,

TrojanSlovakia ( 18. ledna 2017 10:25 )

 Americký Hitler, iba fúzy chýbajú. Jeho syn sa podieľaľ so CIA na zhodenení WTC. Sú zábery, keď pred pádom veže nastane výbuch najprv naspodu WTC. Padol aj mrakodrap vedľa, ktorý by inak nepadol. Pri projektovaní WTC počítali aj s nárazom lietadla.

Zobrazit celou diskusi