Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trump si „přivlastnil“ cizí Ivanku: S kým si spletl vlastní dceru?

Autor: jer - 
17. ledna 2017
16:24

Omyly se stávají. Speciálně v době sociálních sítí, na kterých se pohybují tisíce lidí. Jeden takový omyl se přihodil také správci Twitter účtu nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Místo své dcery Ivanky v jednom tweetu označil úplně cizí Ivanku. Ta toho hbitě využila.

Citaci „Ivanka Trump je skvělá žena s charakterem a vychováním“ správce účtu Donalda Trumpa doplnil označeními. Místo jména „Ivanka Trump“ ale označil jen slovo „Ivanka“, čímž omylem odkázal na Ivanku Majic z anglického Brightonu.

Někdo by byl za podobný omyl vděčný. Počet sledujících na účtu Ivanky Majic totiž během několika hodin přerostl přes hranici 5 000 lidí. Majic ale na Trumpův tweet odpověděla kriticky. „A vy jste muž s velkou zodpovědností. Doporučuji věnovat více pozornosti Twitteru a naučit se něco o klimatických změnách,“ odpověděla na Trumpův tweet.

Donald Trump je prvním prezidentem v historii, kterému ke zvolení výrazně pomohla vlastní prezentace na sociálních sítích (především na Twitteru). V listopadových volbách porazil kandidátku Hillary Clintonovou navzdory tomu, že jeho oponentku podporovala většina médií, osobností, celebrit a v její prospěch také hovořila většina předvolebních průzkumů. Nic z toho výsledek voleb nezvrátilo. Inaugurace 45. prezidenta USA Donalda Trumpa proběhne 20. ledna v hlavním městě Washington D. C.

Bocian ( 17. ledna 2017 17:05 )

A nečůrá ten Trump taky zákeřně nakřivo ?

Zobrazit celou diskusi