Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrtící bezohlednost: Řidička v Rusku zablokovala sanitku, pacient (21) zemřel

Autor: jer, ČTK - 
13. ledna 2017
15:30

Rusko pobouřil případ z Kamčatky, kde řidička osobního vozu a její spolucestující bránili v průjezdu houkající sanitce. Jednadvacetiletý pacient zemřel ještě před příjezdem lékařů. Tisíce lidí se už podepsaly pod petici požadující přísně potrestat „hulváty“, kterým za zablokování sanitky hrozí jen pokuta 500 rublů (asi 213 Kč).

Petice žádá náčelníka vyšetřovatelů a generálního prokurátora, aby se osobně postarali o to, že viníci skončí ve vězení, pokud svým počínáním v podstatě zabijí člověka.

Případem se po rozruchu v médiích skutečně začali zabývat vyšetřovatelé, a to podle paragrafu o způsobení smrti z nedbalosti, za což mohou hrozit až dva roky za mřížemi. Zatím však žádného z aktérů incidentu z úterní noci neobvinili, nejprve hodlají přistoupit k výslechům, aby poznali i verzi druhé strany. Na veřejnost se mezitím dostalo jméno třicetileté řidičky působící v poměrně prominentní funkci v Petropavlovsku-Kamčatském.

 

Záchranáři tvrdí, že neústupná řidička a její pasažér je zdrželi asi deset minut, a tak jim cesta za pacientem trvala 13 minut místo tří. Agresivně vyhrožující spolucestující řidičky podle této verze bránil tomu, aby zdravotníci ze sanitky vystoupili a zbytek cesty za dusícím se mladíkem doběhli.

Zákonodárci z ruského parlamentu se už nechali slyšet, že se chystají zpřísnit zákon tak, aby v budoucnu bylo možné bránění v cestě sanitce trestat nejen jako přestupek, ale jako zločin. Tato změna se má stát součástí návrhu zákona o ochraně lékařů před napadením.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 13. ledna 2017 19:13 )

Snad už nikdy nebudou ruská hovada jezdit po našich silnicích!

Hunt ( 13. ledna 2017 16:45 )

V tom mají prsty Amíci ...

Zobrazit celou diskusi