Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Náramky pro extremisty a jednodušší zatčení: Německo po masakru zpřísňuje zákony

Autor: ČTK, Mii - 
10. ledna 2017
18:19

Německo zpřísní řadu bezpečnostních opatření. Chce například rozšířit použití elektronických náramků pro sledování extremistů, kteří mohou představovat nebezpečí, a zjednodušit podmínky jejich vzetí do vazby. Na těchto a dalších bodech se dohodli němečtí ministři vnitra a spravedlnosti Thomas de Maiziére a Heiko Maas. Chtějí takto zabránit opakování předvánočního útoku z Berlína.

Oba ministři se dohodli například na tom, že pro uchazeče o azyl, kteří lžou o své identitě, bude zavedena povinnost pobytu na určitém místě. Do budoucna by také mělo být jednodušší vzít do vazby neúspěšné uchazeče o azyl, kteří mohou představovat nebezpečí a které chce Německo poslat do jejich země původu. 

Cizince, kteří nedostali azyl a mohou chystat útok, má být nově možné sledovat pomocí elektronických náramků.

Při útoku kamionem na vánoční trh v německé metropoli Tunisan Anis Amri minulý měsíc zabil 12 lidí a další desítky zranil. Masakr vyvolal ve spolkové republice velkou diskuzi i proto, že Amriho několik měsíců sledovaly německé tajné služby a Německo se ho také neúspěšně pokoušelo vrátit do jeho vlasti. Navrhovaná opatření mají do budoucna německým orgánům v podobných případech usnadnit postup.

nezadat1 ( 10. ledna 2017 21:56 )

Zdravý rozum velí buď je popravit nebo zavřít.Jen idiot nebo vlastizrádce je nechá na svobodě.

Zobrazit celou diskusi