Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Jeruzalémě najel náklaďák do lidí: Nejméně čtyři mrtví

Autor: ČTK ljš - 
8. ledna 2017
12:49

Palestinský řidič najel v Jeruzalémě s náklaďákem do skupiny vojáků, kteří vystupovali z autobusu. Nejméně čtyři přišli o život, dalších asi 15 lidí bylo zraněno. Podle izraelského rozhlasu byl pachatel zastřelen. Policie uvedla, že šlo možná o teroristický útok.

Řidič si vybral místo pro útok nedaleko promenády Armon Hanaciv na jihu města. Najel do hloučku vojáků, kteří právě vystupovali z autobusu, uvedl na svém webu list Haarec. Mezi mrtvými jsou tři ženy a muž, všichni ve věku kolem 20 let.

„Je to teroristický útok,“ řekla v rozhlase mluvčí policie s tím, že na zemi ležela roztroušená těla. Policie oficiálně incident takto zatím nekvalifikovala. 

Podle izraelského rozhlasu byl pachatel Palestinec. Média zveřejnila fotku předního skla vozidla, které řídil, s mnoha průstřely.

Incident podle všeho souvisí s více než rok trvající sérii násilných útoků Palestinců na Izraelce, kterých se pachatele většinou dopouštějí noži. Několikrát bylo už ale jako zbraň použito také vozidlo. Od října při podobných incidentech už přišlo o život přes 220 Palestinců a skoro čtyři desítky Izraelců.

newworldorder ( 8. ledna 2017 15:40 )

 Jako přes kopírák... A NECHAL V AUTE I DOKLADY???????? PRAVDA A LÁSKA VŽDY ZVÍTĚZÍ NAD LŽI TERORIZMEM...

prycsnima ( 8. ledna 2017 15:05 )

 Palestinský líný pra sata ,v Německu jich je 90% na soc .dávkách. 70% obřezánků a babic smradlavých mumií co jsou jen na rodění dalších ksindlů jak na běžícím pásu.

marlen52 ( 8. ledna 2017 14:50 )

ani jednoho migranta sem nebrat protože když se stane něco podobného tak už je na všechno pozdě.život těm lidem nikdo nevrátí.škoda lidského života když tomu jde zabránit.

santikxauz ( 8. ledna 2017 14:33 )

U nás by policajty,kteří zabili teroristu postavili mimo službu a předali je GIBS.

avast ( 8. ledna 2017 13:28 )

Asi prchal? Je to bordel.

Zobrazit celou diskusi