Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sebevražedný atentátník se odpálil v autě u trhu. Zabil 13 lidí, 50 zranil

Útok v Bagdádu (Archivní foto)
Útok v Bagdádu (Archivní foto)  (Autor: Reuters)
Autor: bru/ČTK - 
8. ledna 2017
09:31

Nejméně 13 mrtvých a na pět desítek zraněných si vyžádal dnes ráno ve východní části Bagdádu výbuch nálože v automobilu, kterou odpálil sebevražedný atentátník. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policejní a lékařské zdroje.

Terčem útoku byl zeleninový trh ve čtvrti Džamila, kterou převážně obývají šíité, dodala agentura. Řidič vyhodil auto do povětří u hlavního vchodu. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale v posledních letech jde vesměs o dílo extremistů z Islámského státu (IS), kteří vyznávají sunnitskou verzi islámu.

IS se marně snaží údery na civilní cíle v hlubokém iráckém zázemí oslabit ofenzívu proti Mosulu na severu země, které je jeho hlavní baštou v zemi. Irácká armáda s podporou USA dobývá Mosul od poloviny října.

Naposledy se irácká metropole stala cílem podobného útoku 31. prosince, kdy při dvojím výbuchu zahynuly tři desítky osob a více než 50 jich utrpělo zranění.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pfoto1 ( 8. ledna 2017 11:10 )

„Byl jsem v šoku.“ Tmavý model a muslim z letáku Lidlu promluvil o Češích Jsem také v "šoku"! Blesk začíná připomínat Otázky Václava Moravce a jeho pověstnou větu o čem se po dnešních Otázkách bude mluvit!? Bohužel v případě Blesku modifikovanou na: o čem dnes Blesk dovolí mluvit!? K výchově čtenářů používá několik možností. V případě, že se jedná o článek typu: kde se která hvězda jak opila a co tomu říkají sousedi, tak s diskusí není problém a nechá čtenáře (s prominutím) "vyblít" do sytosti. Ovšem k tématům, které čtenářům dokáží pohnout žlučí diskusi zásadně neotvírají, nebo jen na malou chvíli. Případně ji přepnou pouze na FB, který spousta lidí ze zásady nepoužívá, ale budiž diskuse by mohla běžet. To by ovšem nesmělo docházet k (jistě náhodné) technické poruše, kdy při rolování na stránce a pročítání diskuse se stránka sama přepne na hlavní článek Blesku. Tento jev je dlouhodobý a zaznamenal jsem jej již před zřízením "ministerstva pravdy", takže odtud vítr jistě nefouká. Poslední co mě napadá je, že se mě Blesk snaží ve své přehnané servilní (vůči komu?) horlivosti vychovávat. O to opravdu nestojím a žádám, aby jste svůj přístup přehodnotili. Děkuji Omlouvám se za tapetování v diskusi, se kterou příspěvek nesouvisí, ale nemám na vybranou.

Zobrazit celou diskusi